Caritka
Member
- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
Maraa @ 31 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=744987Bo mnie się wydaje Caritko, że Ty chyba Czarodziejką jesteś![]()
![]()
![]()
Fajnie by bylo![]()
Maraa @ 31 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=744987Bo mnie się wydaje Caritko, że Ty chyba Czarodziejką jesteś![]()
![]()
![]()
Fajnie by bylo![]()
bajaderka @ 19 Oct 2004 napisał:index.php?act=findpost&pid=10477(...) Forme (34cm x 23cm) posmarowac maslem i (... )
(...)
Jest to przepis na dosc spora forme. Ja czesto robie z polowy porcji i pieke w sredniej (23cm) tortownicy.
Caritka @ 1 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=745305Lud - pieklam z calej porcji, a blaszke mialam (mam) o wymiarach 37x24 -mierzona po brzegach od gory,![]()
w wewnatrz ma 30 x 20- jak dobrze zmierzylam![]()
W przepisie na pierwszej stronie, Bajaderka tez podaje wymiary![]()
![]()
Spytam jeszcze, czy to ciasto jest w miarę przyjazne w pracy, tj czy da się je porządnie rozwałkować i przenieść w kawałku?Wiem, kruche to kruche, rwące i uparte, ale łudzę się, że to możliwe![]()
![]()
Lud_ @ 1 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=745348![]()
Spytam jeszcze, czy to ciasto jest w miarę przyjazne w pracy, tj czy da się je porządnie rozwałkować i przenieść w kawałku?Wiem, kruche to kruche, rwące i uparte, ale łudzę się, że to możliwe![]()
Lud, to ciasto po schłodzeniu ściera się na tarce, więc problem z wałkowaniem i przenoszeniem całkowicie odpada![]()
Maraa @ 1 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=745406Lud, to ciasto po schłodzeniu ściera się na tarce, więc problem z wałkowaniem i przenoszeniem całkowicie odpada
Jejkuuuu![]()
Ciasto Caritki nie wyglądało na takie ścierane, więc spytałam![]()
Dzięki za wyjaśnienia Maro i Caritko![]()
Lud_ @ 2 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=745700Jejkuuuu![]()
Ciasto Caritki nie wyglądało na takie ścierane, więc spytałam![]()
Dzięki za wyjaśnienia Maro i Caritko![]()
![]()
Myslalam, ze nie chcialas scierac, tylko przelozyc w jednym kawalku![]()
Magda_ @ 23 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=766523tak jak obiecałam dodaję zdjęcie: Pokaż załącznik 34168Ojacie. Piękne zdjęcie i niesamowicie apetyczna szarlotka!
Lud_ @ 23 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=766525Ojacie. Piękne zdjęcie i niesamowicie apetyczna szarlotka!to fakt wizualnie i smakowo baaardzo się udała, no i znikła bardzo szybko![]()
![]()
trzeba będzie powtórzyć w niedługim czasie
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.