hhera @ 19 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=416738a czy ktoś wie jak zrobić ten sos co sie czesto w kawiarniach polewa talerzyki z tiramisu ?Nie kojarzę tego sosu. Jaki on jest, czekoladowy?
hhera @ 19 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=416738a czy ktoś wie jak zrobić ten sos co sie czesto w kawiarniach polewa talerzyki z tiramisu ?taaak on jest wlasnie taki czekoladowy
robi sie nim rozne wzorki na talerzyku
mozna obok jeszcze bita smietanke polozyc
u nas we włoskiej kawiarence tak robia![]()
lulu @ 12 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=448052dziewczyna mojego brata robi genialną letnią wariację, uzupełniając klasyczny przepis o świeże maliny i sok malinowy. dopóki nie spróbowałam, byłam nastawiona sceptycznie. ostatnie porcje słodkości znikęły w takim tempie, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia
Też przerabiałam latem dodawanie owocówPyyyyycha! Choć nie wiem, czy to wciąż się nazywać powinno tiramisu, ale pyyyyycha!![]()
![]()
Lis @ 3 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=405762A tak w ogóle to tarzam sie w pyle i posypuję głowę, że nie dałam jeszcze recenzji- tiramisu wg tego przepisu robię od 2 lat, przepis miałam jeszcze z FK i kocham, kocham je nad życie!O to ja jeszcze bardziej się biję w piersi..Przepis też znam już ho ho
I uwieeeelbiam! I nie wiem, czy kiedykolwiek Marghe podziękowałam![]()
![]()
Marghe![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
marghe @ 13 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=448809![]()
ja sie noszę z zamiarem zrobienia cytrynowego "tiramisu'"Truskawkowe zrób. Albo czekoladowe
Sinistra @ 13 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=448861Truskawkowe zrób. Albo czekoladowemoja mama ostatnio truskawkowe robiła i muszę przyznać, że było pyszne choć zjadłam tylko resztki![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.