Aniq @ 29 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=710288Zastanawiam się, czy zmieniła się w tej wersji jego konsystecja? Bardziej pulchny? kremowy? ciężki?Z moich obserwacji wynika, że kremowość tego sernika najbardziej zależy od zawartości tłuszczu w użytym do jego pieczenia serze, przy czym nawet najbardziej kremowy sernik pozostaje puszysty i piankowy.![]()
Aniq @ 29 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=710299Jutro się do Lidla po mascarpone wybiorę, a wieczorem upiekę.
mnie właściwie na poniedziałek jest potrzebny. Lepiej w piątek wieczorem czy w sobotę ( też późno, bo do pracy idę) piec?W Lidlu trwa akurat promocja na mascarpone.![]()
Ja bym piekła w sobotę, bo większe prawdopodobieństwo, że dotrwa w stanie nienaruszonym do poniedziałku.![]()
Margot @ 29 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=710294a ja upiekłam ,wersja ostatnia Joanny ,ale bardzo gorący i dopiero jutro powiem cos na temat smakuMam nadzieję, że będzie smakował.![]()
Joanna @ 30 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=710400Ja bym piekła w sobotę, bo większe prawdopodobieństwo, że dotrwa w stanie nienaruszonym do poniedziałku.
O to się akurat nie martwię - przez weekend sama zostaję, więc jeśli osobiście go nie zjem, to nikt inny się do sernika nie dobierze!
Z drugiej strony, możliwości pochłaniania słodyczy to ja mam, że ho ho!
Ten sernik chyba strasznie mnie przejął!
Dziś całą noc śniłam o pieczeniu ciasta. Nawet Joasiu pojawiłaś się w mym śnie!![]()
Niestety, nie znam Cię osobiście, dlatego wystąpiłaś jako para rąk pomagająca mi wyjąć ciasto z piekarnikai taki głos zza kadru, tłumaczący mi, co mam robić.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.