- Lis 11, 2006
- 1,482
- 387
- 83
Maria z Łeby @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457038popełniłam dzisiaj na obiad, i podałam z surówką z pora, cuzamen do kupy![]()
![]()
![]()
Po buźkach mogę sądzić że smakowało?![]()
Maria z Łeby @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457038popełniłam dzisiaj na obiad, i podałam z surówką z pora, cuzamen do kupy![]()
![]()
![]()
Po buźkach mogę sądzić że smakowało?![]()
Maria z Łeby @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457228Rybkaro smakowało, nie było ziemniaków tylko ta surówka z pora /z jabłkiem i rodzynkami + majonez/
i zapewniam Cię, wg. nas w tym przypadku ziemniaki są zbyteczneCiesze się że smakowało ,do tego dania ziemniaki moim zdaniem także są zbyteczne![]()
Mycha @ 8 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=463748Przepis dalam Mamie ,dzis robila.Nie mogla sie nachwalic jaki dobry torcik.Dziekuje![]()
Hofi, pomysl z czosnkiem rewelacyjny,musze podpowiedziec.My kochamy czosnek, wiec dalam 6 zabkow. zapach, smak>>>>>> pychota!! Zostaly 2 kawalki na dzis, moz zjadl i chwalil kilka razy.
Chce jeszce wyprobowac nadzienie z pieczarek i sera. Mysle ze tez bedzie smaczne.![]()
rybkaro @ 27 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=456054Widzę nową inspiracje a jaka ta feta ? i może tak kilka szczegółów , co z czym i jak .
Nadzienie : zeszklona na oliwie cebulka , do tego czosnek i potem szpinak. Szpinak odparować, ostudzić, wyłożyć na ciasto, posypać fetą (ja miałam taką grecką), kruszę ją poprostu. Ostatnim razem zamiast fety był pokruszony rokpol.
Dzięki za przepis.
ja torcik dostosowalam do zawartosci lodowki- farsz byl z miesem, ktore zostalo mi z wwczorajszego obiadu- robilam taco...
salatke robie ze wspomnianej fasolki- fasolke z puszki oplukuje, wkrajam cebule, sol, pieprz, troche oliwy z oliwek, ewen. kapke octu winnego...to wszystko![]()
sos- tez wykorzystalam resztki- tym razem resztke sosu z kurczaka zapiekanego w kiszonej kapuscie...doprawilam, zagescilam.. proponuje Ci Kasiu, jednak jakis sos zrobic- wlasnie przd chwila zjedlismy danie i bez sosu czegos by mi brakowalo...
co do twarogu- tu znow dostosowalam przepis do lodowki- mialam tylko taki twarog w granulkach(chyba nazywa sie on farmerski) potraktowalam go zyrafa, ciasto wyszlo mieciutkie, fajnie wyroso![]()
![]()
![]()
rybkaro @ 12 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=465748Mówiąc szczerze nigdy tak nie piekłam w całości, a co z wygładem było nie tak ,opisz lub wstaw zdjęcie
oj dopiero teraz zauważyłam...![]()
nie mogę wstawić żadnych swoich zdjęć niestety, nie mam jeszcze aparatu (ale już niedługo)![]()
nno jakby tu opisać, zrobiła się z niego jedna masa, pełna górek i dołków, z zakalcem jak mi się zdaje![]()
![]()
Smakował bardzo całej rodzinie (łącznie z dziećmi) więc nie ma problemu, ale jak patrzę na Wasze piękne zdjęcia to moje morale podupada
Coś ogólnie od jakiegoś czasu z ciastami muszę robić nie tak, bo przy użyciu proszku do pieczenia wychodzi mi zakalec![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.