Ten tort jest przepyszny! Przygotowałam go rodzicom z okazji 31 rocznicy ślubu
Zrobiłam z hichowego biszkoptu z 4 jajek, pół litra śmietany i jednej puszki mleka. Za radą Asiki posmarowałam niezbyt grubo toffi (z jednej puszki została jeszcze 1/4) i obficie dżemem porzeczkowym i był słodki w sam raz.
Górna warstwa smietany trochę spłynęła z karmelu, przez co miał nieco awangardowy wygląd, ale żadnego z konsumentów to nie zraziło.
Aha, zapomniałam dodać żelatyny, zobaczyłam ja w składnikach dopiero przed samym przekładaniem ciasta, znalazłam w domu tylko jedną łyżeczkę, a i tak cała znalazła się na mieszadłach miksera, kiedy próbowałam ją połączyć z kremem. Jakos tak niefortunnie mi się chlapnęło, a mieszadła były bardzo zimne, przez co momentalnie na nich zastygła