terjon @ 18 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=847158Buli.Bardzo porządnie i ładnie wygląda Twój tort.Jaki krem masz na zewnątrz?Wygląda mi to na bitą śmietanę ale nie jestem pewna.Tak, to bita śmietana, a w środku krem śmietanowy i czekoladowy z przepisu LeNinki. Rodzinka i znajomi dosłownie zakochali się w tym kremie. Co chwilka wyszukują jakiekolwiek okazje, aby tylko był tort albo cokolwiek z tym kremem.
terjon @ 19 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=847260Dzięki Buli.Jeśli możesz to wklej linka na ten krem LeNinki.Czy to ten ?Masz jakieś swoje spostrzeżenia i uwagi do tego kremu?Czy coś dodałaś do bitej śmietany na zewnątrz tortu dla jej utrwalenia?Dopytuję się bo mam właśnie zrobić dla kogoś tort na bazie lekkiego kremu i bitej śmietany.Tak, to ten krem. Spostrzeżenie jedno, a w sumie tylko mała zmiana... nie miałam czasu na zrobienie swojego budyniu, więc wzięłam gotowy, ale jeden na pół litra mleka to za mało i rzadki był, więc dodałam łyżkę mąki pszennej. A do kremu czekoladowego użyłam budyniu czekoladowego. Nie słodziłam, bo potem dodaje się nutellę (ja dałam zwykły krem czekoladowy z biedronki) i było wtedy w sam raz, nie za słodkie.![]()
Co zaś tyczy się bitej śmietany, to musi być mocno schłodzona. Ubijałam ręcznie z dodatkiem fix-u wymieszanym z cukrem pudrem, bo się kurde belek nie chciała mikserem ubić.
I to chyba wszystko na ten temat.
Życzę pysznego torcicha... i zadowolenia innych. Pozdrawiam
terjon @ 20 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=847849Dzięki buli za cenne uwagi.Nie ma za co... Zawsze służę pomocą..![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.