Mała_Mi @ 24 Oct 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1200205Ewa, nie mam pojęcia, co Ci poradzić: u mnie się one nigdy nie rozpadały.
Może spróbuj dodać do masy białko. Nadal będzie wegetariański, choć już nie wegański.Po kolejnym przygotowaniu zauważam, że konsystencja tych burgerów istotnie zależy od rodzaju ciecierzycy jaki zastosujemy. Puszka, puszce nie równa. Robiłam z dwóch rodzajów ciecierzycy. Burgery przygotowane z jednej były bardziej lepkie, musiałam je formować wilgotnymi dłońmi i bardzo delikatnie się z nimi obchodzić ponieważ mogły się rozpaść. Te z drugiej ciecierzycy (Lidlowa z tygodnia hiszpańskiego) są bardziej suche, masa jest zwarta i ładnie daje się formować nawet suchą dłonią i nic a nic się nie rozpada. Obie wersje pyszne, ale ta druga bardziej komfortowa w przygotowaniu
I jeszcze zdjęcie ode mnie - takie sprzed chwili:
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia