zauberi @ 25 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1122819fajne te Wasze babeczkija do drożdżowych nie mam odwagi :/
spróbuj, cierpliwość raczej potrzebna niż odwaga![]()
Elle @ 24 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1271124: A jeśłi zaraz po upieczeniu umieszczę ciasto w plastikowym worku, to zachowa świeżość do jutra?Tego tym bardziej nie polecam - ciepłe ciasto "spoci" się w folii i będzie nieapetycznie klapnięte.
Trzeba je najpierw wystudzić.
Margot @ 24 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1271125ja ją piekę co rok( nie ma innej opcji , bo to moja najukochańsza baba z bab) ,W tamtym roku nie piekłam, ale w tym już mam ją w planach.![]()
Joanna @ 24 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1271138Przyznam się, że Elle mnie zaintrygowała swoim pomysłem i chyba zrobię przedświąteczny eksperyment z wyrastaniem w zimnie. Może nawet dziś.
Joanno jakbyś tak zrobiła , to się chwal![]()
Gucio @ 11 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1277574To chyba najlepsza babka drożdżowa jaką jadłem (wersja 2)tez tak uważam , nawet pandoro z nią u mnie przegrywa , jedynie colomby się równają ,ale to pewnie przez te polewy migdałowe na wierzchu![]()
mi ciut się przypiekła , bo ja piekłam , to robiłam tort i zapomniałam....,ale i tak ja , moja siostra i malutka Julka byliśmy zachwyceni i jak jeden mąż mruczałyśmy jak ją jedliśmy![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.