Ziemniaki pieczone nieco inaczej

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Czyli zrobilam blad, ze nie zaryzykowalam?
rofl.gif
Ale co sie odwlecze, to nie uciecze. Kolacja byla pyszna, a to najwazniejsze.
icon_smile.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,666
113
Przygotowywałam w ten sposób ziemniaki w mniejszej ilości, na zwykły domowy obiad.
Też wyszły pyszne:

pieczone_ziemniaki_w_plastrach.jpg

pieczone_ziemniaki_w_plastrach1.jpg
 

Załączniki

  • pieczone_ziemniaki_w_plastrach.jpg
    pieczone_ziemniaki_w_plastrach.jpg
    93.7 KB · Wyświetleń: 2
  • pieczone_ziemniaki_w_plastrach1.jpg
    pieczone_ziemniaki_w_plastrach1.jpg
    92.7 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
A ja oczywiscie zapomnialam o obiecanym zdjeciu...
icon_redface.gif
Ulozylam z ziemniakow cos a la 'roze', choc Dziuniowa 'piwonia' podoba mi sie o wiele bardziej! Niestety ten efekt 'piwonii' mi sie nie udal :/

ziemniaki4.jpg

Kirii, raz jeszcze dziekuje za wyciagniecie przepisu na swiatlo dzienne!
anbetung.gif
Pozwolilam sobie wstawic na bloga (oczywiscie podajac linka do Twojej wersji).
(i dziekuje za tamta odpowiedz na pw
icon_smile.gif
)
 

Załączniki

  • ziemniaki4.jpg
    ziemniaki4.jpg
    124.8 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,615
0
0
Bea
anbetung.gif

u mnie znów wczoraj, tym razem na forum rodzinnym.
uważam, że jednak najlepsze jako danie samodzielne z tym sosem Izoldy
lecker.gif

ale trzeba brać poprawkę na to, że ja pyrożerca jestem, a mięso jakoś mało do mnie przemawia.
moje chłopy dostały jako dodatek i po prostu zjedli.
ot, taka ich subtelna natura
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maryna

Moderator
Sty 5, 2006
7,979
0
0
Zrobiłam do pieczeni wieprzowej. Ładnie wyglądają, niebanalnie. Ziemniaków to ja nie lubię, niestety więc mnie nie zachwyciły jakos specjalnie ale uczciwie stwierdzam, że smaczne, kartoflane
icon_mrgreen.gif





na_forum.JPG







 

Załączniki

  • na_forum.JPG
    na_forum.JPG
    85.3 KB · Wyświetleń: 2

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
Kompletnie zapomniałam o tych pysznych ziemniakach. Właśnie piekę słuszną porcję
fiesgrins.gif
 

Kasia0407

Member
Lut 3, 2011
815
0
0
Właśnie włożyłam do piekarnika i bardzo ich jestem ciekawa, pewnie będą nam smakować, ale my to ziemniaki uwielbiamy


edit.: z telefonu nie mogę coś edytować postów
wyszły bardzo dobre, delikatne z niewielką ilością przypieczonej góry (po 50 min.), chyba dałam za dużo masła (3 łyżki plus kilka wiórków na 6 dużych ziemniaków), następnym razem dam łyżkę mniej (albo więcej ziemniaków) i dołożę soli i czosnku
Mąż zadowolony, będą powtórki
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
Ale fajnie, są tu już całe lata, ale jakoś uszły mojej uwadze . Sprzęt na szczęście jest.
 

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
11,427
4,679
113
Ja ogólnie pyrożercą nie jestem, mimo miejsca zamieszkania (i urodzenia), ale w tej postaci były nawet całkiem zjadliwe
icon_smile.gif
Zwłaszcza gdy nieco wystygły i był bardziej wyczuwalny smak czosnku.
Zastanawiam się, czy można je piec dłużej, ale w niższej temperaturze, i dopiero pod koniec zwiększyć temperaturę, żeby się zrumieniły. Zrobiłabym jutro jako dodatek do obiadu, ale mięso będę piekła w temp. 160 stopni przez dwie godziny, a tu w przepisie jest wyższa temperatura pieczenia.