bietka @ 18 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=489288Ja niestety siedze w domu -sama i chciałabym ja skończyć i skosztować jak najszybciej-dziewczyny-pomocy-wybierać czy zostawić?Musi ostygnać w piekarniku- bo Ci siądzie.
bietka @ 18 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=489298Dzięki.Trudno,poczekam.A smak bezów z dzieciństwa czuję do dziś.Spodziewam się czegoś podobnego.Niom, niomDobrze sie spodziewasz, jadnak dodaie maczki spowoduje, ze nie bedzie to typowa beza, w zasadzie 'skorupka' bezowa i piankowy srodek.
Jesli beza wysuszona jest dobrze, to po ostygnieciu w piekarniku mozna wyjac. Jednak, jak to beza chlonie wilgosc z zewnatrz.
Lepiej ja dluzej potrzymac w piekarniku niz za szybko wyjac. Nawet lepiej dluzej podsuszyc, bo sam pobyt w zimnym piekarniku niewiele ja 'chroni'.
bietka @ 18 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=489755Moja jest krucha a w środku miękka ale nie ciągnąca-szkoda.Aby byla ciagnaca nie mozesz dodawac do bezy maczki. Tylko cukier, ewentualnie odrobina octu. I suszy sie inaczej.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.