Babka drożdżowa zaparzana Anusiaczka

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
sylwia18

ale on sobie ladnie uroslo i to tak ze sie wylo ale w srodku dalej jest surowe choc z gory juz jest brazowe :cry: :cry:
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
czy moze kasha pomozesz mi znowu bo chcialam wkleic zdjecie ciasta????
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Musiu możesz mi je przesłać to zmniejsze
icon_smile.gif
i jak, dopiekła sie wreszcie w środku??
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
sylwia18


totalna klapa
icon_sad.gif
w srodku zakalec i to jaki :cry:
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
icon_sad.gif
nie mam pojęcia jak to się mogło stać...moze coś z piekarnikiem masz nie tak? zakalec zakalcem ale smaczna nie jest?? bo niektórzy na tym forum (łącznie ze mną :mrgreen: ) zakalce uwielbiają ;) nie płacz, na pewno to wina piekarnika 8)
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
chyba jednak to nie byla wina piekarnika pieke bardzo duzo ciast drozdzowych i zawsze mi wychodzily a ten szkoda gadac to nie bylo troche tego zakalcu tylko cale ciasto to byl zakelec
icon_sad.gif
icon_sad.gif

chya jednak zrezygnuje z formy silikonowej i upieke w zwyklej keksówce moze sie wtedy uda ;)
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
mam nadzieję że następnym razem się uda
icon_smile.gif
może to rzeczywiście wina tej formy...ja nigdy w takiej nie piekłam ;)
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
sylwia18

dziekuje za propozycje pomocy ale zdjecia wyslalam wczesniej juz do kasha

26.gif
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
ciekawe czy sie uda moja pierwsza proba wstawienia zdjecia
baba18kk.th.jpg


ma to byc ciasto surowe w tej silikonowej formie
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
:freu: :banana: :freu: :banana:


udalo sie ale tylko z pomoca kasha
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
a to juz upieczone ciasto. Niestety ale totalna klapa :cry: :cry: :cry:

baba1b3rc.th.jpg


moze ciasto drozdzowe nie nadaje sie do pieczenia w tej formie
 

Azzie

Member
Paź 9, 2005
195
0
0
No tak. Ja mam dwie, bo z podwójnej porcji zdziełałam ;) Z formy babkowej ma się dobrze, z keksówki wyszedł zakalec, ale z mojej winy. Zakalec został zeżarty w 80%, w większości na ciepło :dump:
Skoro smakował aż tak świetnie, aż się boję odkroić babę :mrgreen:
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ja tez zrobiłam dwie

noi Anusiaczku - serca nie masz - co miały powiedzieć moje babcie ze swoimi babami, jak obok stała ta pysznosć? :lol: :lol:
 

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Upiekłam skuszona reklamą Malgosimi, żeby wypróbować przepis przed świętami.
Przepyszna, wilgotna a jednoczesnie leciutka. Z dużą ilością namoczonych w koniaku rodzynek i skórką pomarańczową, polana lukrem, jest wspaniała.
Dosyc pracochłonna, ale warto. W sobotę piekę znowu.
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
daumen.gif


a, niech mi ktos powie, jak teraz sie wstawia banana!!!!
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
:banan: dzieki!
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
no i nie dziala

moze
banana.gif
- napisalam banana
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy