szpulka @ 12 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=538960Czyli prosta sprawa... kluczem do sukcesu jest papier...![]()
Moją Pavlovą chłodzę zwykle w otwartym piekarniku, dzięki temu tak bardzo nie opada... jak zastosuje papier to może nawet uda mi sie ja przełożyć na talerz
Zawsze wszelkie bezy (jako i pavlowa) susze na papierze i o ile sa dobrze wysuszone, po 'ostygnieciu' slychac lekkie 'strzelanie' i juz mozna sciagac.
JotHa @ 20 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=524646To pewnie jest dosc cieka linia, bo jak widac z prob innych osob, bezy albo wychodza, albo nie. Glownie wina za malej ilosci cukru. Nie pamietam w jakim programie kulinarnym podawano, ze na jedno bialko lyzka stolowa cukru. Kurcze, chyba ktos nie probowal sam z tego przepisu, albo to wersja piekarniowo-cukiernicza, gdzie dodaja na skale przemyslowa inne 'ulepszacze'.
Ja kiedyś testowałam do bezy na szarlotce - wg mnie 60 gram na 1 białko by chrupała.
opaska @ 12 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=581422A czy przy pieczeniu Panlovej wlaczyc gorna i dolna grzalke w piekarniku czy tylko dolna?Górną i dolną. Beza przypieka się od góry tylko do pewnego czasu więc nie spali się![]()
sylwia18 @ 12 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=581432Górną i dolną. Beza przypieka się od góry tylko do pewnego czasu więc nie spali się
Dziekuje
Cinka @ 22 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=607851Ubijam z odrobiną soli aż zrobi się sztywna, dodaję cukier wcale nie przejmując się tym żeby to robić bardzo stopniowo i powoli - wrzucam na 2 - 3 razy... Ubijam aż cukru nie będzie czuć, zatrzymuję mikser, dodaję łyżeczkę octu, łyżeczkę mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej - włączam na 5 sekund żeby wymieszać i gotowe. Konsystencja się nie zmienia nic a nic.Tu o pianie http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53667,4057037.html jak zrobić pianę, do czego wykorzystać, co zrobić z pianą która się nie udałaitp![]()
Paulinka @ 23 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=608058Taka piana z białek lubi być kapryśna, czasem wychodzi a czasem nie![]()
mi niedawno piana z 8 białek i duużej ilości cukru w ogole nawet nie chciała się ubic, z bólem serca wylałam do zlewu (a miały być kokosanki)
Mogłaś jakieś inne ciacho upiec![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.