Scio @ 23 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=628680Dziewczątka kochane, a na jaką wysokość się rozmarowuje tą mase białkową. Cieńko czy raczej tak bardziej grubo?ubitą pianę wykładam tworząc kółko ok. 25-26 cm i jest to wysokie raczej![]()
misulka-Anulka @ 3 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=656269A ja mam pytanie troche z innej beczki.Robiłam wczoraj bezy (ale przepis tak jak na Pavlową) blachę wyłożyłam folią do pieczenia i.. po wysuszeniu nie chciały ,,odejść" od blachy!!!Czy jest to wina że nie posmarowałam tłuszczem tą folię?Wy smarujecie?Bo ja wczoraj pierwszy raz robiłam.Bezy susze tylko na papierze niczym nie posmarowanym. Dobrze wysuszona beza sama odejdzie od papieru.
BeataSz @ 3 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=656286Jeśli chodzi o temperaturę i czas, ja z termoobiegiem suszę w 100-120 stopniach przez 2-3 godziny( wolę dłużej w niższej temperaturze)Podobnie, jak Ty, nie wierze w te krotkie suszenia bezow. Wielokrotnie o tym mowilam. I w te zmniejszanie ilosci sukru, bo beza komus za slodka. Kada beze, czy to na palvova, czy na bezy tradycyjne wkladam do nagrzanego piekarnika po czym skrecam na odpowiednio nizsza. Z racji potrzebnej pianki pavlowa susze ponad godzine do poltorej (w zaleznosci od wielkosci), a beziki tak, jak Ty. Tyle, ze w obecnym piekarniku musza faktucznie na beziki odnizyc temp do ok 50 st, aby nie ciemnialy mimo, ze pavlova robie w ok 150 st to nie ciemnieje.![]()
Graz @ 4 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=656769Szymek, pałaszując, powiedział: Wiesz mamo, w restauracjach i cukierniach są różne dobre ciasta, ale Ty robisz najlepsze na świecie!Nie ma piękniejszego komplementu![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.