Bułeczki drożdżowe.

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
35,953
2,883
113
Anusiaczku dzięki za przepis.
anbetung.gif
Bułeczki nie wyszły takie modelowe jak te na zdjęciach, ale w smaku super.Pod koniec tygodnia na pewno będzie powtórka. Dzięki.
bussi.gif
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
A to moje
icon_wink.gif
Upieczome w sobote. Niestety, nie tak piekne, jak Wasze
fiesgrins.gif


buleczki_anusiaczek_1.jpg
buleczki_anusiaczek_2.jpg


Teraz w piekarniku siedzi powtorka. Niestety, bez jajka, bo o nim zapomnialam, zostalo na stole
rofl.gif
 

-magda-

Member
Mar 24, 2006
328
0
0
Upiekłam. Nie wiedziałam, że mogą wyjść takie cudne. Mam swoje bułeczki
icon_smile.gif
Z dżemikiem truskawkowym (moim własnym) były pycha
icon_mrgreen.gif
 

Agnez

Member
Paź 21, 2006
3
0
0
wlasnie robie, bulki jeszcze w piekarniku. Ale wyprobujemy jeszcze dzis na pewno ;)

i jeszcze pytanie - czy to normalne, ze opadaja troche po posmarowaniu zoltkiem z mlekiem?
 

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,158
531
113

lemina

Member
Kwi 23, 2006
1,690
0
0
Zrobiłam. R e w e l a c y j n e
icon_smile.gif
Zostały jeszcze na śniadanie
icon_smile.gif


Dziękuję za przepis - na pewno powtórzę
 

gieno

Member
Gru 6, 2007
8
0
0
Wiem, że dla Was to oczywiste, ale jak ma być ta mąka?
Może być pszenna chlebowa 850? czy zwykła pszenna 500?
Chcę jutro spróbować upiec takie fajne bułeczki
icon_biggrin.gif
.
 

gieno

Member
Gru 6, 2007
8
0
0
Właśnie skończyłem wyrabiać ciasto na drugą porcję tych bułeczek. Pierwsza smakowała nawet mojej żonie, (również jeszcze kilku osobom, które akurat były u nas na pierwszych urodzinach córy) postanowiłem więc zrobić je jeszcze raz specjalnie dla syna, bo się właśnie rozchorował, siedzi w domu a lubi bułeczki.
No i dzisiaj znowu pojawił się ten sam problem, wyrabiam ciasto około 20 minut i nadal nie ma zamiaru odchodzić od rąk ani od naczynia. Nie mam tyle cierpliwości, żeby miąchać w cieście przez godzinę, a co za tym idzie bułeczki nie wychodza mi zbyt piękne i kształtne.
Najważniejsze, że są dobre, ale miło by było, żeby również ładnie wyglądały.
Ile czasu wyrabiacie ciasto aby ładnie się odklejało od rąk? może brakowało mi 5 minut, ale nie dałem rady dłużej, bo mnie ręce bolały.
 

daglo

Member
Sty 1, 2008
450
0
0
ja wyrabiam je ok. 5 -6 minut ale w mikserze za pomaca haka, a jesli wyrabiasz recznie to po 20 minutach powinno odstawac od reki, jesli nie to dosyp troche maki, kilka osob zauwazylo w tym wadku ze musialo dodac maki, wszystko zalezy od stopnia wysuszenia maki...
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Zrobilam glownie dlatego, ze skladniki podane nie na wage
icon_wink.gif


bula_anus.jpg


Dobre, fajne, szybkie, ale bez rewelacji. Troche wyczuwam drozdze.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Bellefleur

Member
Cze 8, 2009
99
0
0
A oto moje buleczki, pierwsze jakie upieklam w zyciu, wlasnie z przepisu Anusiaczka. Pyszniutkie! Polecam i dziekuje za przepis!
anbetung.gif
 

Załączniki

  • P7100569.jpg
    P7100569.jpg
    244.9 KB · Wyświetleń: 1
  • P7100570.jpg
    P7100570.jpg
    178.4 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy