ewalukas @ 13 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=431981Agusia Ty się uzależniłaś![]()
oj żebyś wiedziaładziś znów robię![]()
![]()
Cinko świetne![]()
Wanilia @ 8 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=501329Chcialam sie jeszcze zapytac co moglo spowodowac, ze moje buleczki nie sa takie okragle, jak zaplanowalam, tylko w trakcie rosniecia wrecz szukaly sasiedztwa.![]()
Nadmieniam, ze zostawilam miedzy buleczkami dosc duze odstepy, ale one zaczely rosnac wszerz ...hm...
Cinka, Twoje bulenki na przyklad nadaja sie wrecz na wystawe a moje ....moglam je chociaz przed sesja fotograficznatroche ufryzowac i podciac im brodki. Ahhhhhh....spieszylam sie do konsumpcji....ale dobre mniam...![]()
Wanilko moje bułeczki nie śpią, ja je od razu piekę i wtedy są okrąglusie jak marzenie![]()
Wanilia @ 8 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=501329Nadmieniam, ze zostawilam miedzy buleczkami dosc duze odstepy, ale one zaczely rosnac wszerz ...hm...Bułki rosną we wszystkie strony. Tylko łatwiej om się rozlać niż podnieść go góry i bardziej ten rozrost na boki widać.
Jeśli piekę grahamki na drożdżach, to zostawiam ciasto do wyrośnięcia, formuję bułki, układam je dość ciasno w foremce i nie zostawiam do wyrośnięcia a od razy wstawiam do nagrzanego piekarnika. Rosną raczej w górę, niż na boki. Może tak spróbuj?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.