Zrobiłam ten chlebek wczoraj.
Dałam 2 szkl mąki pszennej i pół żytniej żurkowej
bo tylko taką mam. Robiłam go w wersji z cebulką i czosnkiem i ziołami - powiem krótko - mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
Jedynym minusem była ciut za mała ilość soli (z serkiem na wierzchu już się tego nie czuje) bo dałam skromną płaską łyżeczkę - bałam się żeby nie przesolić następną razą dam odrobinę więcej - a tak poza tym to chlebek cud miód i baaardzo prosty i szybki i mięciutki, lekko wilgotny z chrupiącą skórką, no pycha i już.
Drożdży dałam 1,5 dkg a on rósł jak na drożdżach
no - w każdym bądź razie rósł jak gooopi
a się bałam.
Powiedzcie mi znawczynie za jaki następny mogę się wziąć skoro ten mi się udał
Taki był: