- Gru 22, 2004
- 5,168
- 545
- 113
mirabbelka @ 6 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1045687jesli chcesz uzyskac grubszą skorke to musisz po prostu zrezygowac z pieczenia w garnku glinianym.
wszystkie chleby ktore wyrastaja i sa pieczone w garnku maja delikatna cienka skorke z powodu nadmiaru wlgoci, ktorą oddaje glina.
Upiecz chleb luzem na rozgrzanej mocno blasze (badz kamieniu jesli masz) a uzyskasz zupelnie inny efekt.Witam
No i bomba - dzisiejszy wypiek wyszedł tak jak trzeba- skórka nie za gruba ładnie wypieczona chociaż wydaje mi się że lekko twardawa - zobaczę jeszcze jaka będzie jutro - no i oczywiście pytanie
jak można wpłynąć właśnie na tą skórkę żeby wyszła chrupiąca ale nie za twarda - jest to możliwe ?![]()
Dziękuje za podpowiedź
Pozdrawiam
Adam
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.