villanelle
Member
- Sty 29, 2006
- 1,286
- 0
- 0
moniara @ 3 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=669939Mirabelko dziękuję za rady. Wczoraj zaczęłąm dokarmiać zakwas na ciasto zakwaszone, no i znowu klops, ono mi nie rosnie. Dzis rano dokarmiłam ostatni raz a ono praktycznie nie wyrosnięte. Dokarmiam cały czas mąką żytnia 720 i miska jest przykryta. Czy dobrze robię???
Jak mi nie wyjdzie to chyba odpuszczę sobie to pieczenie bo mi kompletnie nie idzie. Niew iem z czego to wynika??
nie zalamuj sie tak szybko.
na pocieszenie powiem Ci, ze moj zakwas tez troszke sobie odpuscil. zwykle moje ciasto zakwaszone potrzebuje w ostatniej fazie 3-4 godziny, a wczoraj musialam go zostwic na noc. tez nie wiem jak wyjdzie mi chleb dzisiajmoze to pogoda, moze to cisnienie, moze to wiatr ????![]()
zakwas humorzasty jest i nieobliczalny czasami, ale to nie powod, zeby go znielubic![]()
BeataSz @ 9 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=761153Dzisiejszy wypiek, z pestkami słonecznika i dyni:Beato,adoptujesz mnie i moja rodzine?![]()
Ostatnio takie fotki wstawiasz,ze za kazdym razem jak na nie patrze slinotoku dostaje![]()
BeataSz @ 9 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=761159![]()
Oj Sylciu kochana, ja jestem bardzo trudna we współżyciu, ale jak chcesz, to przyjeżdżajcie: Ty będziesz gotować a ja fotki wstawiać![]()
![]()
Ale mi nie o to chodzi...Ty gotujesz,wstawiasz fotki a my palaszyjemy![]()
![]()
Ewentualnie mozemy pojsc na kompromis i gotowac razem![]()
Co Ty na to?![]()
Pozdrawiam goraco![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.