ale wyrosl !!! prawdopodobnie wlozylas za duzo ciasta do foremki. Surowym nalezy zapelniac najwyzej do polowy, zeby mial sie gdzie zmiescic. Chleby w formach rosna lepiej, bo drozdze (dzikie) maja lepsze pole do popisu ograniczone sciankami z dwoch stron.
Ale chlebek super !!! prawie ufo
Wlasnie wiem, mam dwie keksowki takie raczej mniejsze i czesto mam dylemat, czy dac wiecej ciasta do jednej czy podzielic na dwie. Jednak wole nizsze chlebki i ten zytni dalam do dwoch, zdjecie pokaze wkrotceA ten to UFO, rzeczywiscie![]()
![]()
O nie, dopiero teraz zauważyłam ten wątek, chlebki, które pieczecie są tak zachęcające, że ja też muszę upiec tą pyszność![]()
Mirabbelko, jaki zakwas i z jakiej mąki ma być dodany do tego chlebka?
Oj kusicielki
Kasha odpowiem za mirabbelkę: zakwas z mąki żytniej, z którego ciasto zakwaszone robimy
Ależ u mnie w domu pachnieA niedługo mama do mnie przyjedzie, mam nadzieję, że świeżutki chlebek na śniadanko jej posmakuje
Acha, te dwa chleby, to ja z połowy porcji zrobiłam. Cała porcja, to chyba dla 10 osobowej rodziny na śniadanie![]()
O nie, dopiero teraz zauważyłam ten wątek, chlebki, które pieczecie są tak zachęcające, że ja też muszę upiec tą pyszność![]()
Mirabbelko, jaki zakwas i z jakiej mąki ma być dodany do tego chlebka?
Oj kusicielki
Kasha, najpierw musisz sie podszkolic teoretycznie - materialy moge Ci przeslac jesli chcesz, a potem probowac
Jesli chcesz moj suchy zakwas, tez Ci przesle chetnie
Pyszny jestprzepyszny
![]()
Chyba klątwę już ktoś ze mnie zdjął
![]()
Beatko, gratulacje, przepiekny chlebekWidzisz, zly czar minal![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.