http://domowe.forumer.pl/viewtopic.php?t=282
sprobuj tutaj zagladnac.
pozdrawiam
Dziękuję serdecznie![]()
Dziś taka pogoda, że nic do mnie nie dociera![]()
Jestem najprawdopodobniej chora na głowę i nie umiem czytać![]()
![]()
![]()
Przeczytałam link o zakwasie Mirabbelki i dalej nie wiem co to jest to ciasto zakwaszoneczy to jest poprostu inna nazwa na zakwas czy to coś zupełnie innego?
Pomóżcie, proszę
Kashu, ciasto zakwaszone, to taki zakwas, tyle, ze 3 razy nakarmiony przed dodaniem do pieczenia. W sumie wychodzi tego ciasta okolo 500g i ma konsystencje ciasta racuchowatego, moze troszke gesciejsze i takie fajowo galaretowate![]()
Mi naprawde pieknie rosna chleby na ciescie zakwaszonym, robie ostatnio wszystkie chlebki na oko, do proporcji tworzacych miekka i elastyczna kulke, dodaje rozne maki w zaleznosci od ochoty i (tfu,tfu) wszystko pieknie sie udaje. Spobuj![]()
Taki byl moj bochenek, nie wiem dlaczego z taka smieszna kopulka![]()
upiekłam bez foremek i oba bochenki mają takie czapki, jak ten Twój, syso![]()
smak wspaniały, chociaż skórka jakby trochę za twarda, ale to żadna wada![]()
następnym razem natnę wierzch, to może tak nie popęka
jak myślicie, jak robię 2 bochenki, to może trzeba piec krócej, niż godzinę ?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.