dziunia @ 17 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1489486... najlepsze było 3 dnia po upieczeniu, w ogóle IMO nie warto jeść go w dzień pieczenia, bo jest suche i jakieś takie bez wyrazu trochę, im dłużej leży, tym bardziej nabiera wilgoci i smaku.Podobne odczucia miałam:
yrsa @ 28 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1145646Ciasto zwilgotniało. Czas mu służy.Moim ukochanym jest ciasto Sophie Dahl. Dzisiaj popełnię, bo już banany czuć z daleka![]()
yrsa @ 17 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1489495Moim ukochanym jest ciasto Sophie Dahl. Dzisiaj popełnię, bo już banany czuć z daleka
Muszę je w koncu przetestować, też już mam w domu banany na skraju przydatności do spożycia.
Miały być na racuchy, ale zapomniałam.
A co do ciasta czekoladowego, ostatnio zawsze je robię jako bazę pod torcik, nasączając ponczem, więc nie zauważam suchości.![]()
yrsa @ 17 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1489495Podobne odczucia miałam:
Moim ukochanym jest ciasto Sophie Dahl. Dzisiaj popełnię, bo już banany czuć z daleka
Wiem wiem, ale nie chciało mi się już cytować![]()
A to Sophie to to: http://www.sophiedahl.com/recipe/banana-bread ?
dziunia @ 17 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1489555Wiem wiem, ale nie chciało mi się już cytować
pffff
dziunia @ 17 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1489555A to Sophie to to: http://www.sophiedahl.com/recipe/banana-bread ?To, ale ja daję więcej mąki (razowa orkiszowa) i mniej cukru.
yrsa @ 17 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1489571Tylko w nim banany czućWięc to ciasto nie dla Moniak![]()
W wystygniętym też czuć? to faktycznie nie dla mnie...![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.