Ciasto na pierogi*

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Super, super, super
icon_exclaim.gif

Mama zachwycona przepisem. Już innego nie chce używać
icon_smile.gif


Dzięki Bajaderko
cvety.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Powiem szczerze, ze czytajac te wszystkie komentarze, nie chcialo mi sie wierzyc, ze ciasto na pierogi moze byc tak rewelacyjne
icon_eek.gif

- ale przekonalam sie o tym dzisiaj
icon_lol.gif
(mialam pierogi na obiad
icon_biggrin.gif
) Jest na prawde wspaniale!!
Nigdy w zyciu nie lepilo mi sie tak dobrze pierogow
icon_lol.gif
A o walkowaniu ciasta juz nie mowie
icon_eek.gif

No w szoku jestem
icon_lol.gif
Takie mieciutkie, elastyczne
icon_lol.gif
Swietne!!
Teraz, to i mi nie straszne sa pierogi
icon_lol.gif

To jest najwspanialszy przepis na pierogi na swiecie!!!
Bajaderko, pieknie Ci dziekuje za ten przepis
bussi.gif
cvety.gif

I chyba nie musze mowic, ze laduje w ulubionych
icon_wink.gif
.... prawda?
icon_lol.gif

Dziekuje
bussi.gif
anbetung.gif
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
5
0
no ladnie...

a co dla tych co nie moga smietany
cry_1.gif
 

marta.larsen

Member
Lis 17, 2006
142
0
16
hej Bajaderko
zrobilam pierogi wedlug twojego przepisu, polowa porcji,
ciasto walkuje sie fantastycznie
anbetung.gif

prubuje wszelkie przepisy na ciasto pierogowe aby znalezc ten wlasciwy i dogodzic mojemu mezusiowi, zatwardzialemu wrogowi pierogow
gruebel_2.gif

zrobilam zdjecia, wkleje je za tydzien (problemy techniczne)
aha, niewykorzystane ciasto zamrozilam - czy bedzie pozniej jadalne?
pozdrowienia
wink.gif
 

smok

Member
Paź 3, 2005
47
0
0
Właśnie pierwszy raz w życiu zrobiłam pierogi - ciasto bardzo elastyczne i fajnie sie z niego lepi pierogi, nawet takiemy laikowi jak ja
icon_mrgreen.gif
. Degustacja popołudniu, ale na pewno bedzie pycha
 

Maryna

Moderator
Sty 5, 2006
7,979
0
0
Bardzo podobny przepis na pierogowe ciasto znalazłam w książce Małgorzaty Caprari Kuchnia kresowa.
Woda jest zastąpiona gorącym mlekiem, reszta składników identyczna.


Nawiasem mówiąc - książka fantastyczna i przepisów na pierogi, pierożki, kołduny mnóstwo.
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
5
0
Maryno
cry_1.gif
ja chce zostac Twoim zieciem!

kuchnia kresowa.......
 

marta.larsen

Member
Lis 17, 2006
142
0
16
witam ponownie
wklejam obiecane przed tygodniem zdjecia
pierozki swiezo po ugotowaniu
P5292881.JPG

i odsmazane dzien pozniej
P5302882.JPG
 

Załączniki

  • P5302882.JPG
    P5302882.JPG
    30.4 KB · Wyświetleń: 5
  • P5292881.JPG
    P5292881.JPG
    45.7 KB · Wyświetleń: 5

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
mniam, az sie chce jesc... chyba sama znowu sie skusze i zrobie
icon_cool.gif
 

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,694
12
38
Maryna @ 30 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=514058Bardzo podobny przepis na pierogowe ciasto znalazłam w książce Małgorzaty Caprari Kuchnia kresowa.
Woda jest zastąpiona gorącym mlekiem, reszta składników identyczna.
Nawiasem mówiąc - książka fantastyczna i przepisów na pierogi, pierożki, kołduny mnóstwo.
Też tą książkę mam... Wiele ciekawych przepisów
icon_smile.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ciasto jest naprawdę rewelacyjne
anbetung.gif
dzięki za przepis. Z jednj porcji ciasta zrobiłam 78 pierogów i zabrakło mi farszu, a szkoda bo ponad setka wyszłaby jak nic - z 1/4 ciasta zamroziłam.
DSCF4751.JPG
 

Załączniki

  • DSCF4751.JPG
    DSCF4751.JPG
    147.8 KB · Wyświetleń: 4

lulu

Member
Wrz 17, 2006
48
0
0
a czy ktoś próbował innego farszu? podejrzewam, że przepis sprawdza się doskonale także przy pierogach z jagodami lub serem, mam na nie dużą ochotę i chętnie dowiem się, czy ktoś już je robił.
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Zawsze robie z farszem miesnym- to nasz ulubiony farsz
icon_wink.gif

Ale, Lulu...- czemu nie mialabys zrobic z innym farszem?
- Ciasto swietnie sie lepi, super walkuje, wiec mysle- a wlasciwie jestem pewna, ze mozesz smialo zrobic z dowolnym farszem
icon_wink.gif
 

kinga00

Member
Lut 26, 2007
363
0
0
ciasto napewno przypasuje, bo przecież do ciasta na słodkie pierogi nie dajesz cukru.
Moj farsz ukochany od jakiegos czasu to farsz do tzw ruskich pierogów. Mmm pycha, tylko że pierogi jadam tylko jesienią i zimą w ilosciach hurtowych mrozone osobiscie, jakos latem ochota odchodzi
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Robiłam dziś z truskawkami i wiśniami
icon_biggrin.gif
Zdecydowanie wolę z wiśniami
mniam.gif

DSCF4782.JPG
DSCF4783.JPG
 

Załączniki

  • DSCF4782.JPG
    DSCF4782.JPG
    141.5 KB · Wyświetleń: 4
  • DSCF4783.JPG
    DSCF4783.JPG
    129.3 KB · Wyświetleń: 4

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
to ciasto jest świetne! nie klei się do rąk a świetnie skleja pierożki
daumen.gif
jestem zachwycona, dziekuje gorąco za przepis Bajaderko!
knuddelz.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
i jeszcze sie pochwalę zdjęciem moich pierwszych zjadalnych pierozków
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • 3.JPG
    3.JPG
    46.1 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy