Dzięki za przepis, chociaż nie w przepisach.
A czy ten przepis przypadkiem nie wystąpił w którymś odcinku DK...?Odcinków DK w sumie nakręcono 69. Jak sięgam pamięcią, to z podobnych owoców, do filmowania brane były tylko wiśnie, ale w zupełnie innej konstelacji.
Na 100% tego przepisu nie byo bom go podpatrzył w austriackiej TV
Ale coś mi z tym kiślem na kruchym cieście wpadło w pamięć... Może to jagody były w kiślu cytrynowym...?To była tarta cytrynowa, gdzie wlewany był krem zrobiony z jajek i budyniu, i później zapieczona z masą bezową na wierzchu.
Tutaj budyń podczas pieczenia spełnia rolę izolatora od warstwy czereśni, a po wystygnięciu wszycy myślą, że to fajny krem
A o tym kremie z jajek i budyniu to możesz słówko napisać?Składników nie pamiętam szczegółowo. To był odcinek, w którym gościem był Jacek Wójcicki z kuzynką. Gdzieś na wsi mam kasetę video. Postaram się to przepisać w nadchodzącą sobotę i wyślę Ci na priva, ale dopiero nie wcześniej jak w piątek 8-go lipca
Musisz mi jednak wiercić dziurę w brzuchu, bo mogę zaponieć. Mam już swoje lata jak by nie było
W sprawie wiercenia dziury w brzuchu to podobno nie ma lepszych ode mnie
DziękiCzy tylko wiercisz, czy później też zaklejasz to co wywierciłaś
Jak bym nie klejała to już nie miałabym czego wiercićRozumiem. To tylko potwierdza, że trening czyni mistrza
Kiepskie dlatego pytamTo podpiecz i to dość długo by było pięknie rumiane i by pachniało w całym domku
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia