Dzięki za przepis, chociaż nie w przepisach.![]()
A czy ten przepis przypadkiem nie wystąpił w którymś odcinku DK...?
Odcinków DK w sumie nakręcono 69. Jak sięgam pamięcią, to z podobnych owoców, do filmowania brane były tylko wiśnie, ale w zupełnie innej konstelacji.
Na 100% tego przepisu nie byo bom go podpatrzył w austriackiej TV![]()
Ale coś mi z tym kiślem na kruchym cieście wpadło w pamięć... Może to jagody były w kiślu cytrynowym...?
To była tarta cytrynowa, gdzie wlewany był krem zrobiony z jajek i budyniu, i później zapieczona z masą bezową na wierzchu.
Tutaj budyń podczas pieczenia spełnia rolę izolatora od warstwy czereśni, a po wystygnięciu wszycy myślą, że to fajny krem
A o tym kremie z jajek i budyniu to możesz słówko napisać?Składników nie pamiętam szczegółowo. To był odcinek, w którym gościem był Jacek Wójcicki z kuzynką. Gdzieś na wsi mam kasetę video. Postaram się to przepisać w nadchodzącą sobotę i wyślę Ci na priva, ale dopiero nie wcześniej jak w piątek 8-go lipca
Musisz mi jednak wiercić dziurę w brzuchu, bo mogę zaponieć. Mam już swoje lata jak by nie było![]()
W sprawie wiercenia dziury w brzuchu to podobno nie ma lepszych ode mnie![]()
DziękiCzy tylko wiercisz, czy później też zaklejasz to co wywierciłaś![]()
Jak bym nie klejała to już nie miałabym czego wiercić
Rozumiem. To tylko potwierdza, że trening czyni mistrza
Kiepskiedlatego pytam
To podpiecz i to dość długo by było pięknie rumiane i by pachniało w całym domku![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.