dzięki Kasha, ide robić.To trzymiem kciuczki
trza ją wsadzić w jakąś tulejkę gumowąw korek od wina
Poniewż ciasto ma być w piekarniku 30 minut, nie należy piec go wcześniej "na sucho"!ja go piekłam na mokro-przy piwku<lol>
Poniewż ciasto ma być w piekarniku 30 minut, nie należy piec go wcześniej "na sucho"!ja go piekłam na mokro-przy piwku<lol>Zawsze mówiłem wszem i wobec, że z Ciebie jest pradziwa mądralinka
Najważniejsze, że Wam smakuje.
Ilość cukru, to sprawa czysto indywidualna. Natomiast spodu się nie piecze dodatkowo. Jżeli nieco namoknie to nie jest feler. Taka jego uroda psia mać
Budyń ma wyraźnie zastygnąć i być gęsty. Dopiero wówczas staje się warstwą izolacyjną. Kto ma słaby budyń powinien do 1/2 l mleka dać 1,5 opakowania. Czereśnie (lub wiśnie) muszą dostać tyle mąki kartoflanej, żeby po wystygnięciu stały się gęstym kisielem.
Tężenie ciasta po upieczeniu trwa dość długo i zalecam chłodzenie nawet przez kilka godzin w lodówceNo tak, ale kruche (upieczone) w lodówce na ogół strasznie twardnieje i robi sie niedobre, chyba że parę godzin mu nie zaszkodzi...
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia