Ciasto z czereśniami

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
1
0
Alez to ciasto wyglada joanno
icon_smile.gif
Nieptrzebnie tu zajrzalam, teraz bedzie mnie kusic :dump: ;)
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
moga byc, bo wlasnie z takimi zrobilam :mrgreen: i wisniami nie czeresniami

ciasto jest pyszne, wyszlo ladnie zwarte i takie mokre, tylko jednego nie bylo czuc, amareto w budyniu choc dalam wiecej niz jedna lyzke

ciasto pycha, polecam :!:
 

Puchatek

Member
Wrz 24, 2004
3,395
0
0
U mnie też nie było czuć amaretto, a dodałam chyba ze 3 łyżki.
Może lepiej dawać budyń migdałowy?
Ja daję czasem 1 kroplę zapachowego olejku z gorzkich migdałów i fenomenalne działa to na aromat. Podając przepis nie wspominałem o tym celowo, bo takie specyfiki dodstępne w polskich sklepach często odznaczają się czymś ohydnym, ledwie migdało-podobnym. Działają wręcz odpychajaco.
W sumie aromatu Amaretto nie czuje się w czasie jedzenia, co dopiero w kilka minut po zjedzeniu ciastka. I tak ma być
 

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
Zrobiłam to ciasto i dodałam słodkie sherry, ale nie było go czuć ani w trakcie konsumpcji, ani po.
icon_smile.gif

Było bardzo dobre, spróbuję jeszcze z wiśniami i myślę, że wtedy będzie miało bardziej wyraźny smak.
 

lidiakd

Member
Mar 17, 2005
525
0
16
I ja zrobilam :!: Na bazie ciasta kruchego Jotki - podpieklam najpierw spod
icon_smile.gif
. No i wyszlo pysznie :mniam:. Bardzo polecam. Mysle, ze z wisniami tez moze byc super. Pewnie nie omieszkam sprobowac.
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
moderatooooooooor :!:
pieke dzisiaj :lol:
tutaj na pewno sie zgubi ten przepis
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
na pewno kilogram tych czeresni 8) ?
jakos duzo ich nawet jak na tortownice 26 cm
dopiero smaze wiec moze ich ubedzie do konca ale nic tam lece je przewracac
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
sylion i jak ciasto ??
upieklo sie ladnie??
;)
 

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Upiekło się lecz to kruche jest mokre i pod budyniem w ogóle go nie czuć
(opinia meża).
Podpiekałam je. Masa budyniowa miała chyba za zadanie izolowac sok czereśni od ciasta zeby nie namokło, a mimo to namokło.
Jest smaczne. W sam raz dla ludzi z silną wolą 8) . Musi postać w lodówce, koniecznie. U mnie nie postało i sie rozlewa. Do jutra pewnie nie będzie bo chodza z talerzykami w tę i z powrotem. ;)
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
oj dobrze ze nie mam miejsca w lodowce bo bym poszla to ciasto zrobic
a takie piekne czersnie kupilam ze sie nimi zajadam
a moze pojde zrobic
a spod wkoncu trzeba podpiekac czy nie??
jakie jest wasze zdanie??