Czeskie pierniczki tradycyjne

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Elka @ 17 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1380093Maraa, duzo piernikow i ciasteczek widzilam misternie zdobionych i pieknie malowanych, ale w Twoich jest osobista elegancja i niezwykle poczucie stylu i wspolczesnosci. Jakby bylas Prada od pierniczkow. Strasznie zdolna dziewczyna jestes
icon_smile.gif
Elka, miód na moje serce lejesz! Taka pochwała od Mistrzyni dekoracji, dziekuję!
bussi.gif
A pierniczki miały swoje pięć minut w Paryżu i ponoć bardzo się tam podobały. Tyle tyko, że to nie było ani pret a porter, ani haute couture niestety.
icon_mrgreen.gif

neteczka @ 17 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1380099Maraa ja się zgadzam z Wszystkimi komentarzami na temat Twoich dzieł sztuki.Piękne są niesamowicie i napatrzeć się na nie nie mogę.Normalnie cuda nie pierniczki,najpiękniejsze jakie w życiu widziałam
herz.gif
eek2.gif
!!!Gratuluję niebywałych zdolności i fantazji w zdobieniu!
A na kurs też się chętnie zapiszę
wink.gif
Neteczka, dziękuje!
bussi.gif

kawazmlekiem @ 17 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1380101Elka trafiła w sedno: elegancja. Maraa. powinnaś gdzieś te swoje cuda pokazywać, szkoda, żeby ludzie ich nie zobaczyli.
No przecież pokazuję, na cinie tyle ludzi je ogląda.
icon_smile.gif

qd @ 17 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1380137I ja mam przyjac do wiadomosci, ze te cuda sa do JEDZENIA???? do zniszczenia????????????
qd, a nad takim pięknym bochenkiem chleba to już sobie takich pytań nikt nie zadaje?
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Maraa dopiero teraz sie zorietowalam ze dodalas nowe zdiecia i jestem w szoku z podziwu!
Piekne te Twoje dziela sztuki!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Giraffa

Member
Paź 21, 2009
255
0
0
Maraa, muszę Ci się do czegoś przyznać, mam katalog ze zdjęciami Twoich pierników, ja wiem, że powinnam najpierw zapytać czy mogę, no ale nie umiałam się powstrzymać, Twoje pierniczki są boskie
icon_biggrin.gif
Misterne ażurki i sweterki bałwanków, rzęski i całuśne usteczka pani reniferowej, bajkowe skrzaciki czy wreszcie muchomorki genialne w swojej prostocie. Ja chyba nie jestem w stanie sobie wyobrazić co Ty jeszcze wymyślisz, ale cieszę się ogromnie, że masz głowę pełną pomysłów, bo oglądanie tych zdjęć to dla mnie wielka przyjemność
icon_biggrin.gif

Ja bym chciała zobaczyć Twoją choinkę ubraną w te cuda. A jakbym w swoje łapki dorwała te piękności to już bym nie wypuściła
icon_biggrin.gif

I ja piszę się na ten kurs w ciepłych krajach
icon_wink.gif

Giraffa

Member
Paź 21, 2009
255
0
0
Jeszcze o tych pędzelkach doczytałam, też szukałam takich profesjonalnych, ale te które znalazłam miały sztuczne włosie i wyglądały dość tandetnie, Twoje wyglądają zdecydowanie bardziej fachowo. Napis można zdrapać paznokciem i nikt sie nie połapie do czego one pierwotnie służyły
icon_biggrin.gif

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
orelia @ 17 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1380204Wchodzę tu sobie co jakiś czas i popatruje na nie. No piękne są
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Roman @ 17 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1380222Maraa dopiero teraz sie zorietowalam ze dodalas nowe zdiecia i jestem w szoku z podziwu!
Piekne te Twoje dziela sztuki!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Dziękuje!
bussi.gif

Giraffa @ 17 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1380346Maraa, muszę Ci się do czegoś przyznać, mam katalog ze zdjęciami Twoich pierników, ja wiem, że powinnam najpierw zapytać czy mogę, no ale nie umiałam się powstrzymać, Twoje pierniczki są boskie
icon_biggrin.gif
Misterne ażurki i sweterki bałwanków, rzęski i całuśne usteczka pani reniferowej, bajkowe skrzaciki czy wreszcie muchomorki genialne w swojej prostocie. Ja chyba nie jestem w stanie sobie wyobrazić co Ty jeszcze wymyślisz, ale cieszę się ogromnie, że masz głowę pełną pomysłów, bo oglądanie tych zdjęć to dla mnie wielka przyjemność
icon_biggrin.gif

Ja bym chciała zobaczyć Twoją choinkę ubraną w te cuda. A jakbym w swoje łapki dorwała te piękności to już bym nie wypuściła
icon_biggrin.gif

I ja piszę się na ten kurs w ciepłych krajach
icon_wink.gif
Giraffo, bardzo się cieszę, że masz ten katalog.
icon_smile.gif
Już dawno sobie obiecywałam, że zrobię porządek ze swoimi zdjęciami i co? I nic, dalej są porozrzucane w trzech komputerach!
CYTATA jakbym w swoje łapki dorwała te piękności to już bym nie wypuściła
icon_biggrin.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
Goła choinka by mi została
icon_mrgreen.gif

kawazmlekiem

Member
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Próbowałam udekorować moje pierniczki. Koszmar. Po pierwsze mam za małe kształty, znaczy pierniczki są małe. Po drugie lukier długo schnie. Po trzecie strasznie to trudne, rękę trzeba mieć pewną, jak nie wiem co. Chyba się poddam, trzeba na to mieć czas, miejsce i spokojną głowę.

Po tych moich średnio udanych próbach tym bardziej podziwiam.
anbetung.gif

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Kamilo, śliczne pierniczki!

kawazmlekiem @ 19 Dec 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1381013Próbowałam udekorować moje pierniczki. Koszmar. Po pierwsze mam za małe kształty, znaczy pierniczki są małe. Po drugie lukier długo schnie. Po trzecie strasznie to trudne, rękę trzeba mieć pewną, jak nie wiem co. Chyba się poddam, trzeba na to mieć czas, miejsce i spokojną głowę.

Po tych moich średnio udanych próbach tym bardziej podziwiam.
anbetung.gif
To prawda, podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami!
icon_smile.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
O, proszę, przytoczyłyście przyczyny z powodu których ja nie mogę dokończyć dekorowania swoich
icon_mrgreen.gif

Kamila, pięknie się prezentują Twoje malowidła, czy może córki wkład tez tam jest ?

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
W zadnym wypadku nie wolno!!!!!!!! Nie woln jesc Maary pierniczkow,toz to zakrawa na niszczenie dziel sztuki. No zesz....w szoku jestem. Kursy musisz,koniecznie,koniecznie

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Dopiero teraz tu trafiłam i szczęka mi opadła na widok pierniczków jakie Maraa wyprodukowała, przepiękne
icon_eek.gif
Bałwankowe sweterki po prostu wymiatają
icon_eek.gif

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,068
392
83
Pozostaje mi tylko zrobić tak
eek2.gif
i tak
icon_eek.gif
i podpisać się pod Dziunią
icon_smile.gif

PS. I pamiętać, żeby jednak już nie wchodzić do tego wątku, chyba, że będę się chciała zdołować...

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113
Kamila , śliczności ,,napierniczyłyście " z Gabrysią
Obiecałam pierniczki, ale się nie wyrabiam , tona pierników na prezenty i jeszcze odwiedziny w szpitalu (człowiek boi się ciut tam wejść ,ale jak wejdzie żal wychodzić tyle się ma Tomkowi do opowiadania )
Pierwsze są z ciasta Mary ,ale reszta to inne (mam nadzieje ze Marra mnie nie pogoni)
zdjecia takie sobie i pierniczki też nie najlepsze ,. bo te już wydane
pierniczkowy_349.jpg

pierniczkowy_352.jpg

Załączniki

• pierniczkowy_349.jpg
    pierniczkowy_349.jpg
    149.6 KB · Wyświetleń: 2
  • pierniczkowy_352.jpg
    pierniczkowy_352.jpg
    229.4 KB · Wyświetleń: 2

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Margot, podziw, że w natłoku innych ważnych spraw dajesz radę. Ślicznie Ci to wyszło.
Dla mnie konik, to jak wiesz, najśliczniejszy już na zawsze zostanie
bussi.gif

Już kiedyś przeglądałam kartki Twojej siostry, ma fajne pomysły.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy