Jolan @ 18 Dec 2013 napisał:
AERDNA @ 20 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1490762Co jest powodem tego ? Może ktoś już się z tym spotkał ? Pierniki opadają bo są niedopieczone ? I wyrażnie 7-8 min to dla nich za mało ?Wydaje mi się, że za mało. Spróbuj piec 11- 12 minut.
Joanna @ 20 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1490765Wydaje mi się, że za mało. Spróbuj piec 11- 12 minut.malwiśka @ 20 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1490834AERDNA wiem o czym mówisz. U mnie było to spowodowane za krótkim czasem pieczenia. Zwróć też uwagę na jaką grubość wałkujesz ciasto. Wydaje mi się, że to też wpływa na czas pieczenia
Dziękuję Wam za pomoc. Wałkuję dokładnie na 5 mm, za każdym razem mierzę (mam taką miarkę z Tescoma), potem rosną do ok 8 mm, i faktycznie po 12 min są puchate, ale nie tak miękkie jak sie spodziewałam. Moja mama robiła te same tylko u siebie w piekarniku i cieniej wałkowała, to faktycznie były ciut miększe. Następnym razem spróbuję cieniej wałkować![]()
W wolnej chwili dobrnełam dopiero do ok 20 strony waku, bo wciąż zatrzymuje się i podziwiam zdjeciaMuszę ogarnąć z grubsza forum, bo nie wiem gdzie mogę tego typu pytania zadawać, a nie chcę zaśmiecać czyjegoś wątku.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.