Drożdżówki z serem

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
Baetko zabieram się za twoje bułeczki,jak na razie sobie spokojnie rosną
icon_smile.gif
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
wyszły i expresowo znikły :mrgreen:
dziękuje Beatko :*
 

Nunia

Member
Mar 12, 2005
289
0
16
Właśnie zrobiłam - niby z połowy składników, ale mąki więcej wlazło
icon_smile.gif

Mój piekarnik trochę nierówno piecze, więc nie są tak ładnie rumiane wszystkie, ale i tak są super. Pachną obłędnie, mimo braku wnilii
icon_smile.gif

Mąż zaakceptował, następnym razem robię z budyniem !
Dzięki!
 

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Znowu je zrobiłam, tym razem dzielnie zawijając. Oczywiście nie wyszły takie ładne jak Beatce, ale jak zwykle pyszulka.

pict11959sz.jpg
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
lis cudne :mniam:
 

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Nie, dodałam dokładnie tyle ile w przepisie. Może odrobinę (łyżeczkę?) podsypałam do wyrabiania na blacie, ale nie przypominam sobie zadnych problemów z proporcjami.
 

miranka

Member
Sie 16, 2005
415
0
0
A ja z tego przepisu zrobiłam wczoraj z jagodami. Oj, jakie dobre były, tylko dla moich żarłoków, to powinnam zrobić z podwójnej porcji :mrgreen:
Beato, dzięki za kolejny super przepisik :blume:
 

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
Ja z tego przepisu robię ciasto drożdżowe z kruszonką, szybkie, smaczne i lekkie.
icon_smile.gif
 

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
dzisiaj mam zamiar robić te drożdżówki i mam pytanie...

ile powinnam mieć sera? kostka to ile gram?

bo kostka kojarzy mi się z ok. 200g a to chyba za mało
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
pierwsza partia w piekarniku
icon_smile.gif


mi wyszło 15 sztuk i jakoś one mi tak bardzo nie wyrosły... nie wiem czemu
icon_sad.gif


zrobiłam zwykłe okrągłe bo te śliczne zawijaski mi nie wychodzą


ale pięknie pachnie
icon_mrgreen.gif



EDIT: a jednak pięknie rosną, ale sie ciesze. Musze jeszcze opanować technike zawijasów i będzie rewelacyjnie
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Dziękuję Beatko za cudny przepis
cvety.gif
Ciasto jak i technika wykonania jest świetna! Ja jestem pod wrażeniem, nie mówiąc już o moich najbliższych.
W tym wątku wcześniej ktoś pytał, czy z tymi drożdżówkami można postąpić tak jak z cynamonowymi zawijańcami bajaderki-gotowe drożdżówki siup do lodówki a rano tylko do piekarnika-oczywiście, ja jestem tego dowodem (a raczej moje drożdżówki
icon_razz.gif
). Wyszłe rewelacyjne w smaku, puszyste i mięciutkie.
Robiłam je taką techniką jak eposka, czyli: ciasto rozwałkowane, wycięte kółka -u mnie salaterką o średnicy 13 cm- lekko rozciągnięte i nacięte, reszta jak w instrukcji Beaty.

drożdżóweczki tuż przed upieczeniem:
1uw4.jpg



chwilę po upieczeniu:
2ge0.jpg


Przepis na stałe wchodzi do mojego repertuaru kulinarnego, jeszcze raz wielkie dzięki
bussi.gif



Zapomniałam dodać, że drożdżówek wyszło mi 20, i w żaden sposób nie chciało wyjść więcej
icon_mrgreen.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Alisiu jakie śliczne i zgrabne!
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy