Intensywnie jagodowy sernik

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
chciałam robić dziś wieczorem, ale mam wszystko oprócz uwaga..



sera.


dump.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Eklerek

Member
Mar 15, 2009
667
1
0
olcieek @ 24 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=877488chciałam robić dziś wieczorem, ale mam wszystko oprócz uwaga..



sera.


dump.gif
ja też tak często mam.
icon_mrgreen.gif
robię ciasto, a tu brak mąki.

A co do sernika, który podobno się nie ściął - smakuje smakuje ta mniej ścięta część jak jagodowy serek i tyle. Mniam.
icon_mrgreen.gif
Po prostu nazwijmy go "extra deluxe kremowy aksamitny" i voila.
rofl.gif
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Krystyno, melduję że koleżanka i jej goście zachwyceni sernikiem
icon_smile.gif
Bardzo chwalili smak i wygląd
icon_mrgreen.gif
Zapomniałam poprzednio dodać, że dosypałam 3/4 szklanki cukru do masy i powiedzieli, że nie było za słodkie.
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
porażka trochę na całej linii ..
nie dopiekłam i się na wierzchu, więc włączyłam grzałkę z góry - przypalił się, popękał
cry_1.gif

jutro jakoś go pokryję chyba znowu jogurtem z żelatyną albo ubitą kremówką ..
wygląda paskudnie na razie
icon_lol.gif
.
 

margarett

Member
Wrz 14, 2007
607
0
16
Zrobiłam!
- na spodzie z kruchego ciasta
- do masy dałam troszkę więcej sera, to też więcej jagód i w efekcie intensywnie fioletowy kolor wyszedł
icon_mrgreen.gif

- skończył się cukier waniliowy więc dodałam tylko trochę cukru pudru
- polewa to niestety moja istna porażka, a w zasadzie jej nie było
gruebel_2.gif

ale koniec końców wyszedł smaczny, nie za słodki i inny niż serniki jakie jadłam to tej pory, najważniejsze że degustatorom też smakowało
icon_mrgreen.gif
 

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,234
2,237
113
Intensywnie_jagodowy_sernik2.jpg

Intensywnie_jagodowy_sernik1.jpg

mieszany, część biała zrobiona wg przepisu Atiny na Truflowy sernik z mascarpone
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
 

Załączniki

  • Intensywnie_jagodowy_sernik1.jpg
    Intensywnie_jagodowy_sernik1.jpg
    115.5 KB · Wyświetleń: 4
  • Intensywnie_jagodowy_sernik2.jpg
    Intensywnie_jagodowy_sernik2.jpg
    99.7 KB · Wyświetleń: 4
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mariquita

Member
Gru 2, 2005
28
0
0
A czy mrożone jagody najpierw nalezy rozmrozic? mam ich pod dostatkiem i chetnie bym zrobila z nich uzytek ale boje sie cos popsuc...
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,234
2,237
113
Gosi@ @ 15 Aug 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=883462Gucio bardzo ladny wyszedl ci-extra!!!

Ja tez ponownie pieklam,wzielam mrozone jagody i wyszedl bardzo ladny
Gosi@
anbetung.gif
bussi.gif


Twój również wygląda baardzo apetycznie
mniam.gif
lecker.gif
daumen.gif

Przyznam się szczerze, że dałam więcej jagód niż w przepisie- mój małżonek kupił na targu świeże jagody , w miarę tanie były więc należało jakoś wykorzystać. A na górę dałam śmietanę mieszaną z gęstym jogurtem, ale wyszła mi cienka pierzynka, nie taka piękna jak Twoja.
lecker.gif
 

urbasia

Member
Gru 23, 2004
2,533
0
36
No dobrze.
Sernik wyjęty z piekarnika, studzi się. Jak ja wytrwam te parę godzin? zanim go spróbuję?
Tylko jedno ale - wasze polewy takie białe są, moja żółtawa wyszła
gruebel_2.gif

Aha, no i piekłam z serka president, wyczytałam, że on ma tylko 4% tłuszczu, ale nigdzie nie mogę tego delfiko namierzyć. No nic, jak będzie ok wstawię zdjęcie
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
Krystyna9 @ 11 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=872754Teraz przygotowujemy polewę. Śmietanę wymieszac z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym.
Sernik wyjmujemi z piekarnika (a teraz piekarnik podkręcamy do 180 stopni (w termoobiegu do 160 stopni). Delikatnie wylewamy masę śmietanową.
Całośc znów wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez ok. 15 minut.

Edit: Jednak lepsze efekty polewy śmietanowej są, gdy sernik wstawiamy do wyłączonego już ale ciągle bardzo gorącego piekarnika
czyli temperaturę podkręcamy do 180 i wyłączamy i wstawiamy sernik, tak?

i po 15 min wyjmujemy czy jeszcze troche zostawiamy ? pytam
icon_redface.gif
bo serniki studzę w piekarniku ....
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy