olcieek @ 24 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=877488chciałam robić dziś wieczorem, ale mam wszystko oprócz uwaga..
sera.
ja też tak często mam.robię ciasto, a tu brak mąki.![]()
A co do sernika, który podobno się nie ściął - smakuje smakuje ta mniej ścięta część jak jagodowy serek i tyle. Mniam.Po prostu nazwijmy go "extra deluxe kremowy aksamitny" i voila.![]()
![]()
Gosi@ @ 15 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=883462Gucio bardzo ladny wyszedl ci-extra!!!
Ja tez ponownie pieklam,wzielam mrozone jagody i wyszedl bardzo ladnyGosi@![]()
![]()
Twój również wygląda baardzo apetycznie![]()
![]()
![]()
Przyznam się szczerze, że dałam więcej jagód niż w przepisie- mój małżonek kupił na targu świeże jagody , w miarę tanie były więc należało jakoś wykorzystać. A na górę dałam śmietanę mieszaną z gęstym jogurtem, ale wyszła mi cienka pierzynka, nie taka piękna jak Twoja.![]()
Krystyna9 @ 11 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=872754Teraz przygotowujemy polewę. Śmietanę wymieszac z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym.
Sernik wyjmujemi z piekarnika (a teraz piekarnik podkręcamy do 180 stopni (w termoobiegu do 160 stopni). Delikatnie wylewamy masę śmietanową.
Całośc znów wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez ok. 15 minut.
Edit: Jednak lepsze efekty polewy śmietanowej są, gdy sernik wstawiamy do wyłączonego już ale ciągle bardzo gorącego piekarnikaczyli temperaturę podkręcamy do 180 i wyłączamy i wstawiamy sernik, tak?
i po 15 min wyjmujemy czy jeszcze troche zostawiamy ? pytambo serniki studzę w piekarniku ....![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.