Aniq @ 4 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=633726Zrobiłam dziś 'goldeny'. Bardzo fajne![]()
przepisu nie udało mi się na 100 % trzymać - nie znalazłam w okolicznych sklepach golden syrup - zastąpiłam go miodem, do tego spadziowym, więc są pewnie zupełnie inne.Z miodem spadziowym z pewnoscia beda mialy nieco odmienny smak...
agnesew @ 5 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=633792A ja coś "spsułam" i mi nie wyszły... ciasto mi się hm.. kruszyło? było ciężkie w obróbce... może mąka była bardzo sucha? nie wiem, w kazdym razie namęczyłam się przy nich okrutnie
szkoda...![]()
Moje ciasto jest wyjatkowo plastyczne i bardzo latwe (nieklejace, nieprzywierajace) w walkowaniu i wycinaniu...
tatter @ 5 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=634087szkoda...![]()
Moje ciasto jest wyjatkowo plastyczne i bardzo latwe (nieklejace, nieprzywierajace) w walkowaniu i wycinaniu...A moje własnie trudne dośc było - krusząco-klejące - trzymałam sie przepisu jak nigdygolden syrup dodałam. W smaku ok, kształty cudne, bo testowałam nowiuśkie foremki - ludziki i samolot
dzieki tatt !![]()
![]()
Graz @ 11 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=636230A moje własnie trudne dośc było - krusząco-klejące - trzymałam sie przepisu jak nigdygolden syrup dodałam. W smaku ok, kształty cudne, bo testowałam nowiuśkie foremki - ludziki i samolot
dzieki tatt !![]()
A dostalas je w koncu! Bardzo sie ciesze, ze doszly...bylam pelna obaw![]()
Dlaczego ciasto Twoje kruszaco-klejace bylo nie mam pojecia, jedyne co mi przychodzi do glowy to pytanie: jaka konsystencje mial Golden Syrup...bo jesli stezal nalezalo dodac do niego odrobine wody by znow stal sie gesto-plynny. Tak czy owak jedna lyzka lodowatej wody powinna poprawic konsystencje ciasta....czasem maka jest sucha...szczegolnie zima (bo ogrzewamy pomieszczenia sztucznie) i chlonie wiecej plynow...
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.