Elle @ 15 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1092492Nie posiadam wagi elektrycznej, tylko taką z podziałką co 10g. Ryzykować?ja bym zaryzykowała
yrsa @ 21 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1095892Elle, jaki piękny. Dawno nie piekłam tego chleba, chyba czas to zmienić.zdecydowanie czas zmienić
dzięki dziewczynyahh...wspaniały on jest
Beata19 @ 4 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1100588Czy użycie drożdży jest konieczne? mam "stary" zakwas, może da radę bez dodatku drożdży?pewnie można ,ale to będzie już inny chleb , on właśnie polega ,że wykorzystuje się 3 różne zaczyny do produkcji , trzy miski nastawia się na noc
to taki typ
Margot @ 4 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1100596pewnie można ,ale to będzie już inny chleb , on właśnie polega ,że wykorzystuje się 3 różne zaczyny do produkcji , trzy miski nastawia się na noc
to taki typMiski bym nastawiła tylko czy mogę ominąć drożdże?
Caritka @ 4 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1100614Beata, przeciez Margot Ci pisze, ze pewnie mozesz, ale to juz bedzie inny chleb.
Chleb na pewno da rade, ale wlasnie w tym przepisie chodzi, zeby uzyc tych drozdzy, bo to chleb na trzech zakwasach, w tym z drozdzami .
Jesli mialabym ominac drozdze, upieklabym inny chlebDziękuję za odpowiedź, mnie chodziło o możliwość pominięcia drożdży w cieście nie zaczynach. Może głupio pytam, ale jestem jeszcze zielona w pieczeniu chlebów.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia