Pimpek @ 12 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=620762Widzę że szczególnie panom smakują te knedelki
Mój mąż co jakiś czas mi przypomina o tych knedelach jak zagląda do zamrażalki i widzi pomrożone porcje śliweka nie należy do osób, które lubią obiadki na słodko.U mnie dokładnie tak samo.Te knedle to przebój.Dobrze ze śliwek namroziłam.
Sylvia @ 18 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=739435Chciałabym je dzisiaj zrobić, ale nie za bardzo łapię, jaki mam wziąć ser jeżeli nie chce mieć grudek w cieście. Czy może być taki jak się używa do serników, już zmielony na gładko? Nie rozpłyną mi się? Taki ser jest w końcu dużo delikatniejszy...sama już nie wiem.Ja wzięłam zwarty, twardy, w kostce i rozgniotłam takim przyrządem z dziurkami... nie wiem jak on się nazywa ale też bez przesady, nie rozgniatałam pół godziny tylko jakieś 2 minuty. I nie było czuć żadnych grudek.
Tak samo obrabiam też ser do leniwych.
Lud_ @ 19 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=739937Ja wzięłam zwarty, twardy, w kostce i rozgniotłam takim przyrządem z dziurkami... nie wiem jak on się nazywa ale też bez przesady, nie rozgniatałam pół godziny tylko jakieś 2 minuty. I nie było czuć żadnych grudek.
Tak samo obrabiam też ser do leniwych.Ja rozgniotłam widelcem- pyszne, tata powiedział, że takie jak robiła jego mama, a uwierzcie, że to najlepsza rekomendacja
Zrobiłam z dwóch porcji na 3 osoby- zjedliśmy ze śmietaną mlaskając radośnie
Dziękuję bardzo za przepis
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia