Pimpek @ 12 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=620762Widzę że szczególnie panom smakują te knedelki![]()
Mój mąż co jakiś czas mi przypomina o tych knedelach jak zagląda do zamrażalki i widzi pomrożone porcje śliweka nie należy do osób, które lubią obiadki na słodko.
U mnie dokładnie tak samo.Te knedle to przebój.Dobrze ze śliwek namroziłam.
Sylvia @ 18 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=739435Chciałabym je dzisiaj zrobić, ale nie za bardzo łapię, jaki mam wziąć ser jeżeli nie chce mieć grudek w cieście. Czy może być taki jak się używa do serników, już zmielony na gładko? Nie rozpłyną mi się? Taki ser jest w końcu dużo delikatniejszy...sama już nie wiem.Ja wzięłam zwarty, twardy, w kostce i rozgniotłam takim przyrządem z dziurkami... nie wiem jak on się nazywaale też bez przesady, nie rozgniatałam pół godziny tylko jakieś 2 minuty. I nie było czuć żadnych grudek
.![]()
Tak samo obrabiam też ser do leniwych.
Lud_ @ 19 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=739937Ja wzięłam zwarty, twardy, w kostce i rozgniotłam takim przyrządem z dziurkami... nie wiem jak on się nazywaale też bez przesady, nie rozgniatałam pół godziny tylko jakieś 2 minuty. I nie było czuć żadnych grudek
.![]()
Tak samo obrabiam też ser do leniwych.Ja rozgniotłam widelcem- pyszne, tata powiedział, że takie jak robiła jego mama, a uwierzcie, że to najlepsza rekomendacja
Zrobiłam z dwóch porcji na 3 osoby- zjedliśmy ze śmietaną mlaskając radośnie
Dziękuję bardzo za przepis![]()
![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.