Krajanka piernikowa z marcepanem i powidlami

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
yenn mi brzegi tez wyszły w jednej twarde, bo za długo siedziała w piekarniku, ale jak postała z lukrem to one zmiękły a potem zniknęły w otchłani mojej paszczy :mrgreen:

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
a ja sobie wlasnie poogladalm zdjecia waszych krajanek i jestem zalamana :cry:

pzdr
yenn

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
no niby tak, ale taka plaska decha?? i Tobie tez powidla zniknely?? bo moich wcale nie widac :baa:

ide se chlapnac na ta okolicznosc :cheers: :mrgreen:

pzdr
yenn

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
no nie mi nie zniknęły, ale przecież nie widokiem mamy się najeść tylko, smak ma nas motywować do jedzenie czegoś prawda?? a poza tym nie sądzę, żeby było aż tak źle

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
cholerka, a ja chcialam dac caly ale sie balam ze to moze byc za duzo...

wstawilam krajanke z blacha do spizarki - do jutra tam nie zagladam a potem sie okaze :mrgreen:

pzdr
yenn

Bazylka

Member
Wrz 24, 2004
910
0
0
Ja też ....
Zrobiłam dzisiaj piernikową krajanke z masą orzechową (z włoskich) wyrosła trochę z porzeczkowym dżemem - mam gdzieś powidła śliwkowe ale ich nie mogę znależć - nie przykleiłam karteczek i teraz co wezmę słoik to niespodzianka.

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
No kurcze, kurczy mi sie ta krajanka! w pierwszej chwili nie wywołała mojego zachwytu ale zaledwie 24 godziny po upieczeniu zaczęła systematycznie znzikać. Co z nia nie tak? :gruebel:
Graz

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Aha, dodam, że robiłam z 1,5 porcji, żeby było na dużą blachę, ale i tak nie było. I z każda chwila jest coraz mniej. To jakies niebezpieczne ciasto. Strzeżcie się :wink:

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
wczoraj ja pokroilam i wpakowalam do puszki - na macanego mieciejsza, ale brzegi nadal twarde :evil:

schowalam pudlo do spizarni i zapomnialam :mrgreen:

dzis zajrze :mrgreen:

pzdr
yenn

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Moje brzegi też były twarde, ale ja je jadłam popijając herbatą z cytryną, bardzo mi to smakowało, jak byłam w pracy to cały dzień marzyłam, że jak wrócę do domu to zrobię sobie herbaty z cytryną i zjem twarde brzegi krajanki. Jakie to było pyszne...
[/list]

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy