Krajanka piernikowa z marcepanem i powidlami

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Melduje ze sprobowalam kontrolnie kawalek krajanki- jest BOOOOOOOOOOOOOOSKA. Mieciutka jak maslo, korzenna jak trzeba, ahhhhh, odejdz odemnie pokuso, nie bede probowac czy aby inne kawalki sa rownie dobre! :mrgreen:
Trzeba sprobowac z kazdej strony przynajmniej kawalek
icon_smile.gif

melmire

Member
Paź 22, 2004
2,348
0
0
Melduje ze sprobowalam kontrolnie kawalek krajanki- jest BOOOOOOOOOOOOOOSKA. Mieciutka jak maslo, korzenna jak trzeba, ahhhhh, odejdz odemnie pokuso, nie bede probowac czy aby inne kawalki sa rownie dobre! :mrgreen:
Trzeba sprobowac z kazdej strony przynajmniej kawalek
icon_smile.gif
Niby tak, ale zeby skosztowac najdalsza strone musialabym przekopac sie przez cale pudlo, bo ona na dnie. :!: A nie wiem czy moje lakomstwo wytrzymaloby taka probe! :oops:

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
sluchajcie ... a jak zrobie ja teraz dopiero, znaczy sie w sobote dokladnie.... to ona przez ten tydzien co zostal do swiat nabierze juz tej boskiej dobroci? bo bym zrobila bo nie moge czytac jak sie zachwycacie i tez chce :mrgreen:

pzdr
yenn

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
yenn dla mnie to ona jest boska zaraz po upieczeniu, musiałam schować wysoko, żeby jej nie zszamać przed świętami :mrgreen: A jak poleżakuje to będzie jeszcze lepsza, ale spokojnie możesz piec

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
no to lece do pierwszej strony drukowac przepis i przebijac sie przez wasza doswiadczenia przy pieczeniu.. i w sobote robie... matko, czeka mnie chyba caly dzien w kuchni bo i krajanka w planach, i pierniki na choinke ( z Twojego przepisu Gusiu mam zamiar robic) i ciasteczka do prezentow... huk roboty, huk :mrgreen:

pzdr
yenn

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
musze sie wzmocnic powiadasz ? :mrgreen:

:cheers: :cheers: :cheers:

pzdr
yenn

lidqa

Member
Wrz 17, 2004
5,856
0
0
Wiecie ja zawsze podchodze sceptycznie co roznych rzeczy ktore wszysyc robia. nie ukrywam ze krajanke zrobilam pod presją a jeszcze do tego nie lubie marcepanu wiec bardzo ostroznie podeszlam do tematu i pomyslalam ze ona moze dlugo lezec na szczescie

i wczoraj sprobowalam i zauwazylam ze mi sie jeszcze jedna w puszce zmiesci na pewno i neistety MUSZE zrobic jeszcze jedną

jo_anna

Member
Paź 28, 2004
578
0
0
Zrobiłam!!!
icon_smile.gif
Mam!!!
icon_smile.gif

Są rewelacyjne! Bajaderko DZIĘKUJĘ!!!
Krajanka jest mięciutka, pachnąca, rozpływa się w buzi,... NIEBO!

Yenn zbierz siły, jak nie masz bloku migdałowego :mrgreen:
Półtorej godziny obierałam i mieliłam migdały :dump: :mrgreen:
...ale nie żałuję, warto było!
icon_smile.gif

Pozdawiam,
rozanielona jo_anna

lidqa

Member
Wrz 17, 2004
5,856
0
0
Ale mozna kupic migdaly w platkach i odpada obieranie. a mielenie jest juz prosta czynnoscia. MOzna tez kupic mielone po 5 zl

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Joanno :dance:

To jeszcze czekamy na yenulke i druga joanne - ciekawa jestem jak wyjdzie ta masa z orzechow laskowych
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy