małgośka79
Well-known member
- Maj 4, 2007
- 2,322
- 906
- 113
Joanna @ 22 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554632Właśnie wyjęłam z piekarnika trzy piękne strucle, każda bez najmniejszego pęknięcia.
To chyba piekłyśmy jednocześniebo też gdzieś tak mniej więcej o tej porze wyjmowałam swoje trzy piękne strucle
z tym że ja dziś nie lukrowałam - jutro umaluję je polewą z żelatyną.![]()
.agatka. @ 23 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554641Przesmażyłam jeszcze dla pewności a jak wystyglo to uczciwie amaretto dolałam.
Na pewno nic się nie stanie!
Cinka @ 23 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554646To chyba piekłyśmy jednocześniebo też gdzieś tak mniej więcej o tej porze wyjmowałam swoje trzy piękne strucle
z tym że ja dziś nie lukrowałam - jutro umaluję je polewą z żelatyną.
Miło mi się razem piekło.![]()
Ja lubię lukrować na gorąco, bo powstaje wtedy cieniutka, szklista powłoka. Wydaje mi się, że zabezpiecza strucle przed wysychaniem, a poza tym za każdym razem mnie zachwyca, jak błyskawicznie zastyga.
Marg @ 23 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554652Po głębszym zastanowieniu - pieczenie wymaga spokojuW rzeczy samej. Też zauważyłam, że jak im spokojnie dam czas na wyrastanie, nie pękają.
Odstająca skórka to prawdopodobnie efekt zbyt wilgotnego nadzienia.
samanta @ 23 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1554676Ciasno zwinąć, co to znaczy ciasno?!No normalnie, jak każdą struclę. Znaczy się - zaturlać.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.