jaasmina @ 5 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1115776Zuchu,dużo wcześniej dziewczyny pisały,że Diamant nie nadaje się do robienia masy cukrowej.Najlepszy jest Kupiec i jeszcze jakiś ,ale nie pamiętam nazwy (wydaje mi się,że z Lidla) Osobiście używałam zawsze Kupca i problemów nie miałam.Trzymam kciuki za nowe torty
No w zasadzie to ja tylko i wyłącznie robię z Diamantu
Zakupuję go w kauflandzie. Rzeczywiście czasami zdarzają się większe drobinki cukru, ale ja zawsze go przesiewam. Dotychczas nigdy nie miałam problemów z masą. Tylko kiedyś jak coś sobie ubzdurałam i dodawałam połowę podanej w przepisie wody
to troszkę się dziwiłam że do masy wystarcza mi tylko połowa cukru ale też dobrze mi się z tej masy robiło![]()
![]()
miglietta @ 5 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1115902dzisiaj się troszkę pobawiłam. muszę jeszcze duuuuuużo trenować, żeby wam dorównać. będzie to długo trwało, bo nie mam za bardzo komu piec ( dzieci daleko a mąż nie może jeść dużo słodyczy). ale to mnie nie zrazi i będę się dalej ,,bawić,,I bardzo słusznie baw się dalej![]()
Monsai @ 5 Apr 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1115872Diamant nie tylko ma te drobinki cukru, ale podejrzewam go o częściowe ochrzczenie mąką ziemniaczaną jak niektórzy to podobno potrafią robić.Nie sądzę, w każdym bądź razie byłoby to wysoce nieopłacalne chrzczenie, ponieważ kilogram mąki ziemniaczanej jest droższy od kilograma cukru![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.