iza-gr @ 11 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1001055sabinal - dobrze, ze mnie oświeciłaś do czego to służy, bo ja stosowałam to jako linijki do wycinania
ale ciemna masa ze mnie.![]()
ja zwykle robie ozdoby z masy podanej przez dorotaxxx, a gdzie jest zamieszczony przepis illy?
kupiłam jeszcze takie silikonowe wzorniki do ozdabiania ciast i myślę, ze do odbijania wzorków na torcie tez się nadadzą, ale jeszcze nie próbowałam, a okazji już brakujeA może masz jeszcze linka do tego sprzedawcy z allegro?
Szukałam i tych wykrawaczek jakoś nie znalazłam.
sabinal @ 11 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1001051Pomimo upału zdecydowałam się na zrobienie masy. Przepis Illy to marzenie. Masa zrobiła mi się plastyczna i miękka. Wyszła mi o wiele lepiej niż masa Dorotaxx. Ale, ja jak zwykle muszę mieć jakieś ale, gdy zaczęłam lepić kwiatki to płatki mi się trochę kruszyły. Spróbowałam lepić figurki. Pies i ludzik wyszły rewelacyjnie.
Powiedzcie mi proszę czym podsypujecie blat do wałkowania, mąką ziemniaczaną czy pudrem. Ja sypałam pudrem i tak myślę czy to nie za dużo cukru i przez to mi się rwało.
Dziękuję Wam bardzo za kolejne rady. Macie do mnie anielską cierpliwość. Ale ja już naprawdę niedługo dzięki Wam się naumię i będę trzaskać angliki jeden po drugim ( a co pomarzyć nie można...)
Ania-magda napisała, że zostawiła masę klejącą a ja niestety dosypywałam puderku aż przestało się kleić. I już mam jeden błąd.
A może spróbuj posmarować blat olejem, ja tak robie tylko nie używam tej masy ale mysle że możesz spróbować.
A sypią różnie pudrem, mąką ziemniacz. , kukurydzianą widziałam na youtubie.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.