Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Ile pomysłów.
daumen.gif

Wybieram się w odwiedziny do dzidziusia. Tak myslałam o torciku z bucikami ale nie bardzo mam koncepcję na wykonanie. Jak by tu się do nich sprawnie zabrać? Może jakies sugestie bardziej doświadczonych?

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Cytuję z książki: Używając prostej końcówki do pisania wycisnąć dużą kulkę, lekko ciągnąć końcówkę, aby uzyskać wydłużony kształt. Pozostawić do wyschnięcia. Wycisnąć kolejną mniejszą kuleczkę na jednym końcu. Pozostawić znów do wyschnięcia. Używając prostej końcówki do pisania wycisnąć lukier wokół górnej krawędzi bucika okrążając trzy razy. Po wyschnięciu wycisnąć jeszcze jedną warstwę w kontrastującym kolorze wokół górnej krawędzi i z przodu wycisnąć kokardę.
Tyle spisałam ci z ksiązki. Może się przyda.
To jest z lukru z białka i pudru

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Zgadza się że na początek nie potrzeba najdroższych gadzetów, sama mam kilka kombinowanych rzeczy. Lecz z czasem zaczynamy być bardziej wymagajacy tzn.konkretnie ja, nie wiem jak inni. Póżniej jednak jak mogłam sobie pozwolić na kupienie kilku rzeczy ,np. zastąpiłam wykałaczki z przyklejonymi koralikami profesjonalnymi przyrzadami różnica była kolosalna. Wszystko też zależy w jakiej skali robi sie torty.
Ceny mimo wszystko są straszne za takie powiedzmy popierdułki. Ja zamawiam z angielskich sklepów internetowych i nawet po przeliczeniu na pln. często bardziej się opłaca. Mój mąż czasami się denerwuje bo jak mam cos zamówić to myslę czy aby napewno mi sie to przyda czy można czymś to zastąpić itd.
I faktycznie też na yotubie widziałam jak babka robiła piękne kalie z formy serduszka a mogłaby mieć profesjonalny zestaw, bo jest.
A poza tym np. wiele przyborów mozna taniej kupić w sklepach np. dla artystow lub w zabawkach dla dzieci. Kupiłam kiedyś nożyk profesjonalny ale nie pamietam ile on kosztował i niestety czubek mu zlamałam bo był lekko krzywy i wogole dziwnie wglada teraz ostrze. A ostatnio znalazłam w sklepie takim z co to wszystko jest cały komplet trzy uchwyty i chyba z 7 róznej formy ostrzy za 4€, i komplet takich powyginanych małych szpachelek , to dla plastyków za 5€. Fajna rzecz do przenoszenia małych ozdób na tort, wygładzania fikuśnych kształtów.

inka73

Member
Sie 11, 2007
49
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Chachu zgadzam się z tobą. Jedni zbierają znaczki inni monety, a my mogłybyśmy przydasiami zapełnić wielkąąą szafę. Najchętniej chciałoby się mieć wszystko, ale nie zawsze jest to możliwe. Dlatego myślę, że dobrze jest wiedzieć co można wykorzystać w praktyce z artykułów zastępczych, a co trzeba kupić naprawdę od razu. A potem powolutku, stopniowo dokupować resztę w zależności od dostępności i zawartości portfela
gruebel_2.gif

Sie 22, 2008
203
0
0
Jo_anna1 @ 8 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=999431Ile pomysłów.
daumen.gif

Wybieram się w odwiedziny do dzidziusia. Tak myslałam o torciku z bucikami ale nie bardzo mam koncepcję na wykonanie. Jak by tu się do nich sprawnie zabrać? Może jakies sugestie bardziej doświadczonych?
Polecam tą stronęhttp://www.cakecentral.com/cake-decorating-photos_thumb_121.html jest tam wiele szablonów, warto chociażby tylko pooglądać.
A tu są buciki i kilka zdjęć jak wykonać http://www.cakecentral.com/modules.php?nam...amp;pid=1688585

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Śliczne te butki. A może znacie też linki do filmów gdzie lepią figurki. Tych filmów na yotoube jest tysiące i szukać można godzinami.

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
Ja ostatnio zrobiłam na chrzest taki torcik z bucikami i szatką, robiłam je bez formy, tzn. odbiłam tylko podeszwy z dziecięcych bucików.
P1020053.JPG

Załączniki

• P1020053.JPG
    P1020053.JPG
    128.3 KB · Wyświetleń: 0

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Inka, podałaś świetny link do tych bucików. Jak zaczęłam oglądać kolejne filmiki to znalazłam przy okazji kwiaty, figurki i co tylko sobie można zamarzyć. Oglądałam je kilka godzin.
cfist.gif
a można tak bez końca.

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
Aha i kupiłam też na Allegro zestaw mini wykrawaczek kwiatowych i jestem z niego bardzo zadowolona. Wykrawaczki nie są duże, ale można poszaleć z kształtem kwiatków i liści. Dodatkowo jest podkładka, mały wałek i patyczki - podstawowy niezbędnik dekorowania ciast i tortów. Gdyby były potrzebne zdjęcia mówcie
wink.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Swietne te butki, ja też robiłam ale sama kombinowałam z foremkami.
Ogladałam którys filmik i pani miała świetny patencik mianowicie pudrowała sobie miejsce gdzie wałkowała kawałki masy małym woreczkiem w którym ona akurat miała makę kukur. Zrobiłam sobie taki z pieluchy tetrowej (ukradłam młodemu a on od razu zauwazył i mówi przecież to moja pieluszka a ja na to, e no co ty
icon_mrgreen.gif
) nasypałam mąki ziemniaczanej , zawiązałam recepturką i jest git, jak dla mnie. Lepsza byłaby gaza ale tutaj takiej nie uświadczę.
Polecam!!
wink.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Spes, kliknij sobie w link, który inka73 podała wczoraj do bucików. Cała prawa strona to filmiki o butach, kwiatkach, ludzikach. Za dużo byłoby tych linków bo wiesz jak to jest na yotube zaraz z boku kilka następnych. Ale nivia91, ta która robi te butki jest niesamowita. Dech mi zaparło jak oglądałam ile pracy wkładała w dekorację muffinek które się zjada w dwóch gryzach.
denknach.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Łoooo matko dziewczyny jesteście wielkie
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Alem znowu wsiąkła
icon_mrgreen.gif
dziecie znowu będzie musiało przygotować kolację dla....mamusi. Straconam na wieki
rofl.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy