Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
[quote name='Duszka20' date='9 Feb 2011, 09:24 ' post='1088779']
ja dziś dostałam, ale jeszcze nie zdążyłam obejrzeć. nie ma co sklepik się rozrasta, choc najtaniej nie jest ale obsługa fajna i przesyłki ekspresowe. Własnie otrzymałam moje zakupki (od męża na urodzinki, więc weekend w kuchni;-))
a mam pytanko czy któraś używa tego znacznika? http://www.tortownia.pl/sklep,1164,63,PME,...eta_gladka.html bo nie wiem jak gruba masa ma być pod niego
gruebel_2.gif
a nie chcę jej porwać;-(
[/quo
Jakoś specjalnie nie wałkuje masy gdy mam szczypać
icon_mrgreen.gif
. Lepiej grubiej niż cieniej. Bo można na dwa sposoby to robić, ja robię tak delikatnie czyli lekko dociskam ,ale widziałam że robią z tego taką jakby falbankę. Zobacz na próbę. I masa musi być dośc elastyczna nie sucha bo popęka.Ja robię tak...
Pokaż załącznik 60928

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
chachu @ 9 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1088801Jakoś specjalnie nie wałkuje masy gdy mam szczypać
icon_mrgreen.gif
. Lepiej grubiej niż cieniej. Bo można na dwa sposoby to robić, ja robię tak delikatnie czyli lekko dociskam ,ale widziałam że robią z tego taką jakby falbankę. Zobacz na próbę. I masa musi być dośc elastyczna nie sucha bo popęka.Ja robię tak...
[
dzięki chachu, pobawię się w weekend i zobaczę co z tego wyjdzie:)

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
Nie patrzcie na kolory itd. chcę Wam pokazać jak sprawdza się pomysł Sabiny!!!!!! lala.jpg

Załączniki

• lala.jpg
    lala.jpg
    332.8 KB · Wyświetleń: 0

Tymcia

Member
Sty 7, 2011
99
0
0
Super Ewcia.Ja naprodukowałam wykrawaczek.

Załączniki

• 2011_02_09__00001.jpg
    2011_02_09__00001.jpg
    38.7 KB · Wyświetleń: 0

waszkamaszka

Member
Gru 21, 2010
362
0
0
No Tymcia wykrawaczki de best ! a gdzie kupiłaś taką wąski pasek blachy? kolejny dobry pomysł po co przepłacać

Tymcia

Member
Sty 7, 2011
99
0
0
Pomysł zaczerpnięty z rosyjskiego forum.Aluminiowa taca, taka jednorazowa pocięta w paski.Można ciąć nożyczkami.
icon_mrgreen.gif

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
1
0
waszkamaszka @ 9 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1088790Dziewczyny gotowała juz któraś modelinę ile trzeba ja utwardzać? kupiłam lalkę i modelinę chcę zrobić sobie formę buźki
ja o tej modelinie mówiłam
icon_smile.gif
Najpierw bym ją zostawiła na jakieś pół godziny na przedmiocie z którego chcesz odciskać, a po zdjęciu modeliny siup do wrzątku z odrobiną oleju i jakieś 10 min. Zależy od grubości modeliny.
P.S
malutki ogień.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Ja robię wytrawaczki z pasków metalowych ze ściennych kalendarzy. Kiedyś pokazywałam w wątku o pierniczkach. Grubość i szerokość blachy jest w sam raz, nie za grube i nie zacienkie by pod naciskiem się deformowały.
Tyle ciekawego u Was się dzieje a ja muszę zmykać, może wieczorem zajrzę
icon_smile.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
index.php?act=findpost&pid=1088880Nie patrzcie na kolory itd. chcę Wam pokazać jak sprawdza się pomysł Sabiny!!!!!![
Fajnie
icon_smile.gif

Jak już "upchniesz " mase cukrową do foremki, włoż to do lodówki na jakieś 1-2 godziny. Po tym czasie wyjmij z foremki i działaj dalej. Dobrze wyjmować będzie, będziesz miała wzór twarzy dobrze odcisnięty, dodatkowo twarz będzie ładny koloryt miała.
Do malowania oczu dobrze jest barwniki rozpuszczać w lakierze jadalnym, ładnie się prezentują.

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
index.php?act=findpost&pid=1088893No Tymcia wykrawaczki de best ! a gdzie kupiłaś taką wąski pasek blachy? kolejny dobry pomysł po co przepłacać
Dobra jest też blacha z wykonczenia kalendarzy tych plakatowych. Ja upatrzyłam w sklepie reklamy takie planszowe wykonczone paskami metalowymi. Poprosiłam panie, że jak będą zmieniać dekorację, by mi obcięły te blaszki i zostawiły. Zobaczymy, czy będą pamiętać.
Juz oczami wyobraźni widzę moje własnoręcznie wykonane wykrawaczki.

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
h-elen @ 9 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1088922Ja robię wytrawaczki z pasków metalowych ze ściennych kalendarzy. Kiedyś pokazywałam w wątku o pierniczkach. Grubość i szerokość blachy jest w sam raz, nie za grube i nie zacienkie by pod naciskiem się deformowały.
Tyle ciekawego u Was się dzieje a ja muszę zmykać, może wieczorem zajrzę
icon_smile.gif
widzę, że ty masz ten sam sposób.... czyli się sprawdza.

Tymcia

Member
Sty 7, 2011
99
0
0
Ale na te paski trzeba czekać aż się rok skończy a blaszki można kupić za 1,90zł.
icon_mrgreen.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
Tymcia gdzie takie kupujesz?? ja dzis widzialam za 6zl.. noo ale w sumie tam bylo ich chyba 3.. wiec na jedno wyjdzie hehe.. chyba nastepnym razem kupie.. tylko czy to mi sie uda tak uformowac ladnie ehhh.. spinasz zszywaczek czy jak??

Pieguss

Member
Lis 24, 2010
227
0
0
Ewcia jak z raju
icon_smile.gif
- SUPER !! Dzisiaj powiedziałam małżowi o Waszym pomyśle i już się ze mnie nabija, że w piątek na zakupach sięgnę zapewne po barbie
icon_razz.gif

Wykrawaczki ekstra, właśnie przeglądałam ten wątek na forum rosyjskim i myślałam skąd skombinować blaszkę ;) , widzę że jeszcze robią z puszki po coli pociętej w paski
icon_smile.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
na puszki radze uwazac,strasznie to ostre,mozna sie pociac a wtedy paraca mniej wydajna bedzie

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy