Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Sabinal....bardzo spodobały mi sie Twoje słowa..."dla takich amatorrów JAK MY"...to jak my..to mnie powaliło!
Gdy będę juz umiała robic takie cudenka jak zaprezentowałas...to chętnie pod to "jak MY" sie podepnę...ale teraz to jeszcze nie!!
icon_smile.gif

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
Spes @ 6 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=985321Sabinal....bardzo spodobały mi sie Twoje słowa..."dla takich amatorrów JAK MY"...to jak my..to mnie powaliło!
Gdy będę juz umiała robic takie cudenka jak zaprezentowałas...to chętnie pod to "jak MY" sie podepnę...ale teraz to jeszcze nie!!
icon_smile.gif
Największym amatorem to ja jestem
wink.gif
chyba że jest coś niżej
icon_smile.gif

ale premiera już niebawem proszę o cierpliwość
anbetung.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Alll wróżka super, moze spełniłaby moje jedno malutkie życzenie, takie maluteńkie
icon_mrgreen.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Dziękuję za miłe słowa. Bardzo obawiałam się krytyki. To moje pierwsze kwiatki i bardzo kiepsko mi szło.
icon_redface.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Spes, pozwoliłam sobie przenieść tu twojego linka, żeby było nam łatwiej szukać. ten film to świetny instruktaż a i z pozostałych można skorzystać.
anbetung.gif

masa z pianek
anbetung.gif

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
Takie coś znalazłem z haribo
icon_mrgreen.gif

dscf2139d.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
A'propo wykonywania tortów, tak z ciekawości
icon_wink.gif
Czego używacie pod masę cukrową? I czy jakoś wyrównujecie torty przed jej nałożeniem?

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
No właśnie
icon_smile.gif
Ale tą z forum, od Dziuni, która zresztą jest baaardzo dobra
mniam.gif
czy angielski buttercream?

Przyznam się szczerze, że ostatnio robiłam buttercream i wyszedł blee...
icon_sad.gif
Może w smaku nie jest zły, ale jednym malutkim kawałkiem tortu (zrobiłam taki piętrowy - górne piętro 8cm i dolne 11,5cm) można się zasłodzić na cały dzień. I teraz w ogóle się zastanawiam, czy coś źle zrobiłam (przepis Rachel Brown), bo jakiś gęsty wyszedł
gruebel_2.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
ania-magda! Mi też wyszedł strasznie gęsty i strasznie słodki, nie używałam go już później. Albo sama coś pokombinuję (masło+cukier puder), albo daję masę masło+budyń, masie cukrowej się nigdy nic nie stało
icon_smile.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Niekoniecznie naukę dekoracji trzeba zaczynać od zakupu drogich kompletów wycinarek, wałków itd. Jedna z Cinek wczoraj pisała,że używa wałka zrobionego przez teścia z rurki od mopa ( oszczędziła ok.100 zł.)a ja znalazłam dziś film w którym płatki kwiatków są robione foremką w kształcie serduszka. Okazuje się,że zanim się coś kupi trzeba lepiej trochę pomyśleć
kwiatki

Celine

Member
Mar 12, 2010
97
0
0
Ja kwiatki na ten tort robiłam foremką w kształcie serca
icon_smile.gif

Załączniki

• post_20773_1274738940_thumb.jpg
    post_20773_1274738940_thumb.jpg
    20.5 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Do zrobienia kwiatków wykorzystałam foremke do pierników gwiazdkę.
Brzegi "rolowalam" delikatnie formowałam narzędziem kulkowym- czytaj: patyczkiem do szaszłyków. Na środki napadłam z wykałaczką.
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• IMG_0037.JPG
    IMG_0037.JPG
    322.5 KB · Wyświetleń: 0

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Moje różyczki były robione z płatków, które wykroiłam kieliszkiem. Brzegi rozpłaszczone i zrolowane.
icon_lol.gif

No, moje miłe panie, jeszcze kilka takich wpisów i okaże się, że wykrawaczki nam niepotrzebne.

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy