Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
Roman @ 3 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=984578tak mozna zrobic wycinanke do malych kwiatuszkow lub jesli sie urzuje wieksze rurki to mozna miec kilka rozmiarow.
pomysl nie jest moj ale wyprubowany i niemal ze za darmo.
No i po co kupować wykrawaczki
dump.gif
icon_mrgreen.gif
 

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
sohers @ 3 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=984675No i po co kupować wykrawaczki
dump.gif
icon_mrgreen.gif
sohers
oh, przepraszam ze Cie urazilam jeszcze do tej pory
nikt mnie nie nazwal dump; mrgreen,
zawsze ztaralam sie pomoc innym , bo w taki sposob ja sie
uczylam i ciagle sie ucze. Jesli chodzi o pisanie po polsku
to wiekszosc mojego zycia spedzilam w USA i dlatego mam
trudnosci z pisaniem.
Pozdrawiam.
 

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
Roman @ 4 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=984786sohers
oh, przepraszam ze Cie urazilam jeszcze do tej pory
nikt mnie nie nazwal dump; mrgreen,
zawsze ztaralam sie pomoc innym , bo w taki sposob ja sie
uczylam i ciagle sie ucze. Jesli chodzi o pisanie po polsku
to wiekszosc mojego zycia spedzilam w USA i dlatego mam
trudnosci z pisaniem.
Pozdrawiam.
Ooojej
icon_eek.gif

Nie nie to chyba ja coś pokićkałem
gruebel_2.gif

Nie obraziłaś mnie w żaden sposób ani ja nie chciałem obrazić Ciebie
icon_redface.gif

No więc przepraszam bardzo bardzo jak mimo to obraziłem
cvety.gif
bussi.gif


pozdrawiam serdecznie
icon_razz.gif
 

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
Wczoraj zrobiłam cukrowe kwiatki.
Z cukru, białka i soku z cytryny.

2088kgn.jpg


2zzkolg.jpg


Zrobiłam też listki i skrzydełka dla wróżki. Na razie schną. Żeby tylko się nie połamały.
gruebel_2.gif

 

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Śliczne... Masz talent
anbetung.gif
A jeśli chodzi o zastygnięcie lukru, to w mojej książce właśnie piszą o takim z białek i on najlepiej się do tego nadaje, także nie masz się czego obawiać
icon_smile.gif
Odkleja się płaską szpatułką i wtedy jest ok.
 

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Alll...a możesz tak bardziej łopatologicznie wytłumaczyc? Chodzi o proporcje? Dzięki!!:)
 

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Spes, może ci odpowiem za All. W książce Rachel Brown jest napisane, że na 1 białko bierzemy 25 dkg. cukru. Białko trzeba ubijać dodając po 1 łyżeczce cukier. Ubija się aż do uzyskania właściwej konsystencji. Autorka pisze też,że taki lukier można przechowywać w lodówce do tygodnia w szczelnym pojemniku. Aby uzyskać najlepsze rezultaty radzi codziennie zamieszać.
 

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
Milutkie cinki powiedzcie co dajecie do masy cukrowej żeby miały jakiś ciekawy smaczek???
Dziękuję za odpowiedzi
icon_smile.gif
 

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
sabinal @ 5 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=984977Spes, może ci odpowiem za All. W książce Rachel Brown jest napisane, że na 1 białko bierzemy 25 dkg. cukru. Białko trzeba ubijać dodając po 1 łyżeczce cukier. Ubija się aż do uzyskania właściwej konsystencji. Autorka pisze też,że taki lukier można przechowywać w lodówce do tygodnia w szczelnym pojemniku. Aby uzyskać najlepsze rezultaty radzi codziennie zamieszać.
Sabinal...
015.gif


Mam coś dla takich "nieobytych " jako i ja
icon_smile.gif
w tym temacie....


http://www.youtube.com/watch?v=IlqZPqedhNc

http://www.youtube.com/watch?v=jFtLQ-qY2HQ

http://www.youtube.com/watch?v=uZHVImr6vqk



Czy "starszyzna" to zaakceptuje? O to chodzi?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Spes, filmy extra. Dla takich amatorów jak my jak znalazł. W wolnej chwili trzeba spróbować. Ja dziś próbowałam wykrawaczki bo niedługo mam bardzo ważny tort do wyprodukowania.Bądźcie dla mnie wyrozumiali bo szło mi bardzo ciężko.
Zdj_cie227.jpg
Zdj_cie228.jpg
Zdj_cie234.jpg
 

Załączniki

  • Zdj_cie227.jpg
    Zdj_cie227.jpg
    84.5 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie228.jpg
    Zdj_cie228.jpg
    240.7 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie234.jpg
    Zdj_cie234.jpg
    44.3 KB · Wyświetleń: 0

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
sabinal bardzo bardzo ładnie a wręcz śliczne
blume.gif
 
Status
Ten wątek został zamknięty.
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy