hazo @ 21 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=678565Chciałam nieśmiało powiedzieć, że ten mazurek musi mieć goryczkę. Tu daje się przecież pomarańcze ze skórką, a czy spotkał się ktoś kiedyś ze skórką pomarańczową bez goryczkiTaki jest urok tego wspaniałego mazurka. Bez goryczki może być na przykład mazurek kajmakowy.![]()
Taki jest urok tego mazurka, że masa posiada odrobinę goryczki. Ja tak jak pisałam w zeszłym roku pozostałą masę wykorzystałam do naleśników i wyszły niebiańsko pyszne. W tym roku nie robię tego mazurka, bo trzeba jakieś urozmaicenie dać. Ale w przyszłym roku koniecznie muszę go znowu zrobić bo mi tata już marudzi, że szkoda że nie zrobię tego dobrego pomarańczowego mazurka.![]()
Joanna @ 21 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=678573Pozwól Hazo, że Twoje podsumowanie dodam w uwagach pod przepisem, bo powoli zaczyna mi brakować argumentów...
Oczywiście.
Przyznam, że napisałam to pod wpływem chwili, w której wyjadłam łyżeczką masę, która mi została po zrobieniu mazurka i akurat trafiłam na kolejne narzekania na jej gorycz.
Joanna @ 21 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=678573Dzięki dziewczyny za wsparcie...![]()
Pozwól Hazo, że Twoje podsumowanie dodam w uwagach pod przepisem, bo powoli zaczyna mi brakować argumentów...
To jeszce ja dodam![]()
Dzięki Joanno za gorycz tego mazurka
Pięknie przełamał smak pozostałych sześciu jakie w tym roku zrobiłam
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.