ewalukas @ 25 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=742395Bardzo się cieszę, że muffinki smakują![]()
dory2 @ 28 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=743883Dziewczyny, piekłam te muffiny dużo dłużej niż w przepisie, a nawet mi się nie przypiekły ! W środku są bardzo mokre, zastanawiam sie właśnie czy są niedopieczone bo się mi (pewnie przez te suche muffiny które zwykle robie) je aż dziwnie je. W smaku są nawet ok. Na wszelki wypadek po ok 40 minutach wyłączyłam piekarnik i zostawiam je w nim na cała noc. Myślicie że takie "blade" też są już ok ??To wszystko zależy od piekarnika - mój ma chyba tyle lat co ja (czyli niemało hehe) i wszystko muszę piec nie według przepisu, ale jak ja to mówię - "na czuja" - muffiny piekę ok. 30-40 minut i przeważnie też są blade - jak chce je przyrumienić to zaczynają się przypalać od spodu (to jest właśnie urok tego mojego ustojstwa)
A w środku faktycznie są bardzo wilgotne - możesz mieć wrażenie niedopieczenia, ale wydaje mi się, że właśnie tak ma byćJak troszkę postoją i przestygną to wrażenie mija![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.