Kaya
Member
- Sie 4, 2008
- 6
- 0
- 0
Bajaderko, Twoje przepisy są rewelacyjne!
Mam takie małe pytanko. Jaka jest zasada robienia proporcji co do np. mleka/maślanki/jogurtu? Chodzi mi o to, że w Twoich przepisach na muffinki stosujesz rózne proporcje (raz pół szklanki mleka, raz szklanka maślanki). Czy to zależy od dodatków, które dodaje się do ciasta (suche orzechy a mokre owoce)?
Jaki jest Twój ulubiony sposób przyrządzania podstawowego ciasta na muffinki?
A i jeszcze czy jest różnica, gdy piecze się je "góra-dół" a na termoobiegu?
Dziękuję z góry za odpowiedzi :*

Mam takie małe pytanko. Jaka jest zasada robienia proporcji co do np. mleka/maślanki/jogurtu? Chodzi mi o to, że w Twoich przepisach na muffinki stosujesz rózne proporcje (raz pół szklanki mleka, raz szklanka maślanki). Czy to zależy od dodatków, które dodaje się do ciasta (suche orzechy a mokre owoce)?
Jaki jest Twój ulubiony sposób przyrządzania podstawowego ciasta na muffinki?
A i jeszcze czy jest różnica, gdy piecze się je "góra-dół" a na termoobiegu?
Dziękuję z góry za odpowiedzi :*