Arachne @ 5 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=671130wypróbowałam ten przepis i muszę stwierdzić że jest świetny, zjadłam tylko 3 muffinki i byłam pełna.
dołączam zdjęcia
PS: To pierwsze muffinki jakie zrobiłamKochana papierek!Odwiń ten papierek zanim zjesz!!!
A tak właściwie to i ja muszę te mufinki wkońcu zrobić, ale nie mam papilotek,
może w sobotę wyskoczę do jakiegoś większego sklepu...bo ja mieszkam na z....piu.
i tu nie ma....
A sprawdzałam na allegro i tam są ale w kilku rozmiarach.
Jakie Wy rozmiary papilotek polecacie?
stefanka-m @ 6 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=671412A sprawdzałam na allegro i tam są ale w kilku rozmiarach.
Jakie Wy rozmiary papilotek polecacie?Papilotki kupuje się o takiej średnicy jaką średnicę mają dołki w blaszce - najpopularniejsze sa te 5 cm śr. i te chyba są najbardziej ok bo również ważna jest ilość ciasta w danym przepisie... ja np. mam średnicę 4,5 cm i kiedy robię mufinki część ciasta mi zostaje dlatego muszę dokładać resztę ciasta w małej keksówce albo w papilotkach włoznych w filiżanki z duraleksu... myślę że na te 5cm byłoby akurat. Kupując blaszki nie miałam o tym pojęcia
A ktoś w tym wątku narzekał że nie mógł wyjąć muffinek z silikonowej foremki - zawsze po wyjęciu z pieca trzeba odczekać z wyjmowaniem muffin jakieś 5 min - wcześniej się nie da, a po upłynięciu tego czasu oczekiwania wychodzą same idealnie.
Chyba jutro spróbuję wiśni w czekoladzie
kubus_puchatek @ 7 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=687305Właśnie wstawiłam moje muffinki do pieca, jestem ciekawa wyników))Wyrosły pieknie,wieczorkiem będa goście zobaczymy co powiedzą na moje wytwory
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.