Pandoro di Verona

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Ja piekę zawsze góra-dół.
icon_smile.gif
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Kawo, jak masz dużą formę to może Ci wystarczyć. Z jednej porcji tego ciasta piecze się babę w formie o pojemności 2,5 l.

edytuję, pomyliły mi się baby
icon_redface.gif
, do tej potrzebna jest forma o pojemności 3 l.

Taka wychodzi w formie na pandoro

 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,949
2,293
113
Kupiłam w Biedronie mąkę tortową Złote Pola o zawartości białka 11,6 g. Nada się do pandoro?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Ja kupiłam Luksusową z Lubelli też o zawartości 11,6 białka.
Z ciekawości sprawdziłam, ile ma moja biedronkowa tortowa 450 Złote Pola - tylko 10,1.
Widocznie z innego młyna...
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Joanno, Yrsa zdaje się pisze o tej tortowej 405, która była w ofercie świątecznej, to jest Basia tylko w wersji biedronkowej. Tortowa 450 jest chyba w stałej ofercie i ma faktycznie mniej białka.
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,949
2,293
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
No pacz pani, faktycznie aż poszłam sprawdzić, Basia biedronkowa ma tylko 10 g białka, Basia basiowa tak samo, wydaje mi się, że kiedyś miała więcej
gruebel_2.gif

Czyli tę z regularnej oferty zastosujesz?
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,949
2,293
113
Mam dwie formy babkowe z kominkiem, średnica ok 22 cm (te klasyczne Zenkery, co to co jakiś czas są w Lidlu). Wystarczy?
 

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Przymierzam sie do tej baby i ja bo bardzo ja lubie.
Mam sasiadke wloszke ktora co roku dawala nam to ciasto w prezencie niestety jest chora od
kilku tygodni wiec moze czas zebym zrobila sama.
Ciekawe czy mi wyjdzie bo bede musiala uzywac suche drozdze chyba ze przed swietami pokaza sie swieze.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
No i nie bede robic tego ciasta, sasiadka wlasnie przyniosla wielgachna babe.
lecker.gif

 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Puk, puk, jest tu ktoś?
Bo ja zaraz będę chłodzić ciasto przed pierwszym wałkowaniem z masłem.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy