- Lis 28, 2005
- 33,925
- 6,344
- 113
By odpowiedzieć na Twoje zarzuty Caritko zadałam sobie trud i przeczytałam ponownie cały wątek.
Nie znalazłam ani jednej osoby, która skarżyłaby się, że ciasto jej nie wyszło, bo było za dużo mąki, za to zauważyłam, że niektóre forumowiczki miały wręcz odmienne od Twoich problemy:
Nie znalazłam ani jednej osoby, która skarżyłaby się, że ciasto jej nie wyszło, bo było za dużo mąki, za to zauważyłam, że niektóre forumowiczki miały wręcz odmienne od Twoich problemy:
pani.losica @ 21 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=678436Ciasto jest już na etapie półtora godzinnego wyrastania, ale ma dość luźną konsystencję... Czy można podsypywać mąką?Maryna @ 29 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=796809Trzymałam sie ściśle przepisu, mąki i tak mi weszło troche więcej.dziunia @ 13 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=845524 musiałam dodać 70 g mąki więcej, bo ciasto wydawało mi się ciagle za rzadkie,Tak jak wcześniej pisałam - wiele zależy od rodzaju mąki i jej wilgotności. Ilość podana w przepisie odnosi się zwykle do jej konkretnej odmiany, a i tak jest zwykle wartością orientacyjną.
Ostatnią edycję dokonał moderator: