ewalukas @ 10 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=410345No świeżej tzn: jeżeli AnnieH chodzi o to czy tej samej czyli zrobionej z kawa teraz to świeżej że może być z butelki
cóż za rozumowanie HAHAHA![]()
Pomyślcie, w przyszłym roku będziemy fachowcami w tymże wypieku... A wszystko dzięki Ewie![]()
Codziennie oglądam mój piernik i stwierdzam, że ma się całkiem dobrzeWiecie, jakaś odporna jestem na jego wdzięki piernicze i nie mam ochoty go zjeść
Dziwne dziwne...![]()
malgosia @ 11 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=410935To ja też się melduje po operacji nasączanie![]()
Teraz wyprzedze troszke fakty czym będziecie przekładać swój piernik? powidła śliwkowe, konfitura brzoskwiniowa.. hmmm![]()
Będziecie kroić wzdłuż raz czy dwa razy?Ja zamierzam przekroić na trzy równe części, nasączę wódeczką, jedną część może nalewką bożonarodzeniową...zasmaruję powidłami śliwkowymi, chociaż myślę też o Śliwkach w czekoladzie - mam jeszcze kilka słoiczków... albo taką masą orzechową, którą kiedyś znalazłam... Jeszcze nie wiem...![]()
Może ktoś mnie zainspiruje...
Pimpek @ 13 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=412568A wiecie co... ja mojego dalej nie napoiłam... nie moge sie zebrać... chyba go spoje i za jednym zamachem przełoże powidłamibo nie wiem czy sie zbiore by sie za niego zabrac...
Oj Pimpek Pimpek pośladkami mi tu świecisz... leniu! weź sie do roboty, bo jak przyfasole klapsa...![]()
jaka @ 14 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=413003Oj Pimpek Pimpek pośladkami mi tu świecisz... leniu! weź sie do roboty, bo jak przyfasole klapsa...
No, przypierniczyć Pimpkowi piernikiem![]()
Słuchajcie, a jakby przekroić piernik i posmarować go dżemem morelowym i na dżem położyć skórkę kandyzowaną pomarańczową, to myślicie, że ta skórka wytrzyma, nie zepsuje się?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.